Ήταν Οκτώβριος του 2017, όταν ο Πασχάλης Περιστεράκης αποφάσισε πως θα άνοιγε την δική του επιχείρηση στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Διδυμότειχο.
Αν κάνετε μια αναζήτηση στο site μας θα δείτε πως έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο Parrot’s Beak, την εξαιρετική δουλειά που κάνει καθώς και τους πάντα ιδιαίτερους καταλόγους του. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου να το επισκεφτούμε και να το ζήσουμε στην πιο όμορφη και εορταστική περίοδο του. Ο όμορφος και ζεστός χώρος, καθώς και το πάντα ευγενικό προσωπικό του σε κερδίζουν αμέσως, καθιστώντας την φιλοξενία τους εξαιρετική. Μαζί με τον Πασχάλη, όλο το προσωπικό του Parrot’s Beak, προετοιμάζονταν για τα γενέθλια του, με χαμόγελο και αστείρευτη ενέργεια.
«Έχει πάρει το όνομα του από ένα εξαιρετικά σπάνιο λουλούδι των Καναρίων Νήσων, που μοιάζει με το ράμφος του παπαγάλου. Το λουλούδι αυτό προστατεύεται νομικά από το 1884. Αν και προσπάθησαν πολλές φορές να το κλωνοποιήσουν, δεν το πέτυχαν, καθώς δεν αγαπάει τη ζέστη. Όπως ακριβώς και το Διδυμότειχο».
Τα εορταστικά δρώμενα ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, με τον πιο ζωηρό και χαρούμενο τρόπο αφού πρώτος στο line up των guests ήταν ο Γιάννης Πετρής, συνιδιοκτήτης των Tiki Bar Athens και Pony & Jigger, της εταιρείας με τα πιο πρωτοποριακά ελληνικά liqueurs. Καπνιστά, πικάντικα και άκρως ενδιαφέροντα τα cocktails που είχε ετοιμάσει, κέρδισαν τις γευστικές εντυπώσεις της πρώτης βραδιάς. Μπαλόνια, μουσικές, όμορφη διάθεση, και νόστιμα ποτά ήταν η καλύτερη αρχή για να γιορτάσει το Parrot’s Beak τα έβδομα γενέθλια του.
Το Σάββατο και αφού είχαμε περάσει ένα όμορφο απόγευμα σε οικογενειακό κλίμα, με μουσική, καλό φαγητό και εκλεκτά κρασία, την σκυτάλη πίσω από την μπάρα του Parrot’s Beak πήρε μια τριάδα φωτιά αποτελούμενη από τους: Νίκο Γυνάργυρο, Worldclass GR winner 2021, συνιδιοκτήτη και bar manager των Porto Vecchio και Plum στους Παξούς καθώς και τους Αλέξανδρο Σουρμπάτη, Three Cents global brand ambassador και Δημήτρη Καϊταλίδη Three Cents brand activator.
Το Parrot’s Beak φόρεσε και αυτή τη φορά τα καλά του και ετοιμάστηκε να υποδεχθεί τους καλεσμένους του, οι οποίοι έφταναν από νωρίς και γέμισαν ασφυκτικά το χώρο μέσα και έξω από την επιχείρηση. Palomas, «πειραγμένες» Piña Colada και μια διαφορετική «μηλόπιτα» ήταν κάποια μόνο από τα cocktails που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι παραβρισκόμενοι, απολαμβάνοντας επίσης ποτά με Tito’s Handmade Vodka και Barceló.
Στα highlights της βραδιάς, η στιγμή που όλοι μαζί η ομάδα του Parrot’s Beak πέρασε πίσω από το bar του –ευτυχώς είναι μεγάλο και τους χώρεσε σχεδόν όλους– και έσβησαν τα επτά κεράκια του, με την ευχή για μια χρονιά δημιουργική και γευστική όπως κάνουν άλλωστε τόσα χρόνια θέτοντας τις βάσεις για ποιοτική διασκέδαση στο Parrot’s Beak, γνωστό σαν το βορειότερο bar της χώρας.
Το Beer & Bar Magazine ήταν χορηγός επικοινωνίας