Οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και δημοσιογράφοι ζύθου Roger Protz και Adrian Tierney-Jones, μας περιγράφουν στο τελευταίο τους βιβλίο με τίτλο “Britain’s Beer Revolution” τις αλλαγές του κλάδου της ζυθοποιίας κατά τον 21ο αιώνα. Πόσο έχει μεγαλώσει και εξελιχθεί. Τεχνικές παλιές και νέες. Ξεχασμένες πρώτες ύλες έρχονται ξανά στο προσκήνιο, με αποτέλεσμα ακόμη πιο γευστικές μπύρες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.
Το βιβλίο αναφέρεται σε όλους τους ζύθους του Ηνωμένου Βασιλείου, που παράγονται από παραδοσιακές ζυθοποιίες μέχρι πιο νέες μικροζυθοποιίες. Ένα ταξίδι στον κόσμο της Βρετανικής ζυθοποιίας με αναφορά όχι μόνο σε ζυθοποιία και μπύρες, αλλά και σε παραγωγούς πρώτων υλών όπως λυκίσκων και δημητριακών. Οι συγγραφείς δίνουν στο βιβλίο τους ιδιαίτερη σημασία και στους ανθρώπους που ασχολούνται με την παραγωγή και όχι μόνο με το τελικό προϊόν. Είναι χωρισμένο σε δέκα γεωγραφικές ενότητες, γεγονός που εξυπηρετεί όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν. Περιλαμβάνει περίπου 50 ζυθοποιίες και κριτικές σε μπύρες τους. Ανάμεσα στις ζυθοποιίες υπάρχουν και αναφορές σε pubs.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δουλειά η οποία συνοδεύεται από ωραίες και καθαρές φωτογραφίες. Το εξώφυλλο είναι πιο χοντρό από το σώμα όσο αφορά το χαρτί, δεν θεωρείται όμως σκληρού τύπου. Έξυπνα γραφιστικά για τις παραπομπές. Δεν είναι ένα βαρύ βιβλίο για ανάγνωση.
Ένα βιβλίο που αναφέρεται σε ζύθους που δύσκολα θα βρούμε εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο θα μας κινητοποιήσει να τους αναζητήσουμε διαδικτυακά ή στο επόμενο ταξίδι μας στη Βρετανία. Εύκολα γραμμένο, κατανοητό ακόμα σε όσους τα αγγλικά τους είναι σε βασικό επίπεδο και δεν γνωρίζουν ορολογία ζυθοποιίας. Βρείτε το εδώ.