fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Κοκτέιλ με φράουλα, η STRAWBAR απόλαυση

'Ενα STRAWBAR καλοκαίρι

από Beer and Bar Magazine
723 προβολές

Το καλοκαίρι στο μυαλό μας συνδέεται κυρίως με τις διακοπές αλλά και με χαλαρές στιγμές με φίλους σε σπίτια με αυλές ή μπαλκόνια, μέρη τα οποία αποτελούν βασικούς χώρους διασκέδασης και απόδρασης από την καθημερινότητα. 

Σχεδόν πάντα αυτές οι συγκεντρώσεις συνδυάζονται με δροσερά και γευστικά cocktails. Το  προϊόν που μπορεί να συνοδεύσει αυτές τις βραδιές με τον πιο γευστικό τρόπο είναι ελληνικό και ξεχωρίζει για το αγαπημένο χαρακτηριστικό άρωμα και την ελκυστική επίγεuση της φράουλας.

Το STRAWBAR ένα μοναδικό eau de vie από φράουλες της ποικιλίας fragaria vesca, οι οποίες καλλιεργούνται κυρίως στη Φλώρινα. Τα eau de vie είναι αποστάγματα με κύριο γνώρισμα τη χρήση φρέσκων φρούτων για την παραγωγή τους. Κατά την παραγωγή των STRAWBAR συλλέγεται μόνο η «καρδιά», το μέρος δηλαδή του αποστάγματος που θα δώσει στο τελικό προϊόν τα πιο καθαρά, φινετσάτα αρώματα καθώς και τη βελούδινη γεύση του. Το STRAWBAR απολαμβάνεται σε δυο διαφορετικές εκδοχές τις STRAWBAR Origin και STRAWBAR Platinum.

To STRAWBAR Origin ένα προϊόν διπλής απόσταξης με 40% abv, διαθέτει έντονα αρώματα φράουλας, κόκκινων φρούτων του δάσους όπως και αρώματα λουλουδιών του αγρού. Δοκιμάζοντας το νιώθουμε βελούδινο σώμα, με την φράουλα να παιχνιδίζει ευχάριστα στο στόμα ενώ στο τελείωμα του νότες λουλουδιών και φράουλας γίνονται αντιληπτές.

To STRAWBAR Platinum ένα απόσταγμα φράουλας τριπλής απόσταξης, αυτή τη φορά, με 45% abv, διαθέτει έναν εξίσου έντονο φρουτώδη και ανθικό χαρακτήρα, ο οποίος παραπέμπει σε αποξηραμένα άνθη συνδυάζοντας τα με αρώματα ώριμης φράουλας καθώς και μερικές πιπεράτες νότες, σε ένα πιο πλούσιο μπουκέτο. Πιο έντονο στο αλκοόλ σε σχέση με το Origin, το Platinum έχει πιο γεμάτο σώμα με τις πιπεράτες νότες να γίνονται αντιληπτές και στο στόμα και φυσικά τη φράουλα πού δίνει και εδώ το «παρών».

Και τα δύο απολαμβάνονται ως απεριτίφ ή digestive στην αρχή ή και στο τέλος ενός γεύματος, αφού πρώτα τα κρυώσουν αρκετά ή σερβιριστούν σε ένα αρκετά κρύο -σχεδόν παγωμένο- ποτήρι. Συνδυάζονται εξαιρετικά με λευκά κρέατα και θαλασσινά όπως κοτόπουλο ψητό, καλαμάρι ή ακόμη και διεθνείς κουζίνες για παράδειγμα την ασιατική ή και με κάποιες μεξικάνικες συνταγές. Αποτελούν επίσης εξαιρετική επιλογή για δροσερές σαλάτες με φρούτα και ξηρούς καρπούς, λευκά λιπαρά τυριά αλλά και γλυκά όπως Black Forest ή γλυκά ταψιού με το σαραγλί και την καρυδόπιτά να είναι οι προτάσεις που κερδίζουν. Πιο συγκεκριμένα το STRAWBAR Origin συνδυάζεται με ψητό μανούρι και φράουλα ή κάποιο καναπεδάκι με κρέμα τυριού, καπνιστό σολομό και φράουλα. Το STRAWBAR Platinum από την άλλη θα ταίριαζε με ένα μπρουσκετάκι με γαρίδα, κρέμα τυριού και φράουλα ή με tacos σιγοψημένου χοιρινού. Φυσικά πάντα υπάρχει το περιθώριο για πειραματισμούς με διαφορετικούς συνδυασμούς, ανακαλύπτοντας νέους.

Τα STRAWBAR αποτελούν και εξαιρετική βάση για cocktails. Μια εναλλακτική μεσογειακή εκδοχή της γνωστής μας Paloma ή κάποια από τις twisted προτάσεις όπως ένα Berry Mule δίνοντας έμφαση στα αρώματα και τις γεύσεις των μούρων ή ακόμα και ένα Fizzy Mandarin για εκείνους που αγαπούν τις φυσαλίδες, συστήνονται ανεπιφύλακτα. 

Mediterranean Paloma

ΥΛΙΚΑ

  • 35ml    Strawbar Origin
  • 5ml    χυμό μοσχολέμονου
  • 100ml  Grapefruit soda

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Collins

Γαρνιτούρα: σκόνη αλατιού και σφήνα ροζ γκρείπφρουτ

«Xτίζουμε» απευθείας στο ποτήρι που είναι να σερβίρουμε, προσθέτοντας τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται. Ανακατεύουμε με κουτάλι και γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο

Berry Mule

ΥΛΙΚΑ

  • 30ml    Strawbar Origin
  • 15ml    Λικέρ μούρων
  • 15ml   Χυμό μοσχολέμονο
  • 5ml     Σιρόπι Ζάχαρης
  • Top up Ginger beer

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Collins

Γαρνιτούρα: Μούρα & κορυφή δυόσμου

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο shaker με πάγο, εκτός από την ginger beer, χτυπάμε, σερβίρουμε σε ποτήρι γεμάτο με πάγο. Απογεμίζουμε με την ginger beer και γαρνίρουμε.

 

Fizzy Mandarin

ΥΛΙΚΑ

  • 30ml    Strawbar Platinum
  • 20ml    Σιρόπι μανταρίνι
  • 90ml    Prosecco
  • 30ml    Σόδα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Κρασιού

Γαρνιτούρα: Φύλλο βασιλικού, σφήνα γκρείπφρουτ

«Χτίζουμε» απευθείας στο ποτήρι που είναι να σερβίρουμε, προσθέτοντας τα υλικά με τη σειρά που αναγράφονται. Ανακατεύουμε με κουτάλι και γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο

Fragaria Vesca

ΥΛΙΚΑ

  • 60ml Strawbar Platinum
  • 20ml Noilly prat
  • 5ml Μέλι
  • Σπρέι Αψέντι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ποτήρι: Martini ή Sherry 

Γαρνιτούρα: Ελιά και ένα ψέκασμα Αψέντι

Αναδεύουμε όλα τα υλικά στο mixing glass μας (εκτός απ’ το Αψέντι) και σερβίρουμε σε ποτήρι martini. Προσθέτουμε την ελιά μας και ένα ψέκασμα από Αψέντι πάνω απ’ το cocktail

Σε θερμοκρασία δωματίου, δροσερά ή κρύα, σκέτα ή σε κάποιο cocktail τα STRAWBAR είναι ιδανικά για να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.