fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Γιούλη Κατσιμπάρδη

από Δανάη Μαργαριτίδη
11,5K προβολές

Είχα συναντήσει τη Γιούλη Κατσιμπάρδη αρκετές φορές σε εκθέσεις, εκδηλώσεις αλλά και πίσω απ’ το bar του “The 7 Jokers Bar” στο οποίο εργάζεται τα τελευταία χρόνια, χωρίς όμως να μας έχει δοθεί η ευκαιρία τα πούμε πολλά. Αποφάσισα λοιπόν να τη γνωρίσω καλύτερα για χάρη της στήλης Profile. Γεννημένη στην Κόρινθο παιδί των 90’s, η Γιούλη εργάζεται στο χώρο της εστίασης αρκετά χρόνια έχοντας περάσει από όλα τα πόστα. Απόφοιτος της Bar Academy, από το 2014 βρίσκεται πίσω από τα μπαρ, ενώ το 2018 κατέκτησε την πρώτη θέση στο “Chairman’s Mai Tai Challenge” για την Ελλάδα και την τρίτη παγκοσμίως κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της “Queen of Mai Tai” από τους συναδέλφους της. Ας τη γνωρίσουμε καλύτερα.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Τα τελευταία 7 χρόνια

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Μου αρέσει πολύ να φτιάχνω ποτά στον κόσμο

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Η κοινωνικότητα, η φιλοξενία και η δημιουργικότητα

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Επιχείρηση!

  • Πόλη ή νησί;

Πόλη!

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα μου αγαπημένη!

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Ρούμι, lime, Daiquiri

  • Αγαπημένη μπύρα;

Οτιδήποτε σε Pilsner

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Shake και τσιμπίδα!

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Όλα τα νησιά της Καραϊβικής!

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Όχι βέβαια!

  • Ποιά είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό πια! Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από καμία άλλη χώρα και πιστεύω πως τα μπαρ μας και οι επαγγελματίες του χώρου μπορούν να σταθούν οπουδήποτε

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Ενημερώνομαι συχνά από περιοδικά και sites. Αυτό τον καιρό διαβάζω, ξανά, για την tiki κουλτούρα

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Σίγουρα αναγνωρισιμότητα και νέα projects. Να μην επαναπαύεσαι

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα σε αυτή τη δουλειά είναι η δικτύωση με ανθρώπους του κλάδου ανά τον κόσμο. Φυσικά και η ενημέρωση

  • Τι ή και ποιός/ά μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Ξεκάθαρα η λατρεία μου γι’ αυτήν

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Όρεξη για δουλειά, ευγένεια, ταπεινότητα

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Και τα δυο!

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender!

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Στο Kouchico στην αγαπημένη μου Σύρο

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;

Με απίστευτη όρεξη!

The 7 Jockers, Βουλής 7, Αθήνα

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 11 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.