fbpx

Pils & Lager: Oι ελληνικές χρυσές

από Nicola Radisis
14,360 προβολές
Όταν ο Josef Groll παρουσίαζε την πρώτη ξανθιά κρυσταλλική μπύρα το 1842, η Ελλάδα ήταν ακόμα ένα μικροσκοπικό νέο κράτος στα νότια της Ευρώπης και των Βαλκανίων. Ωστόσο η μπύρα ή ζύθος δεν ήταν ένα άγνωστο ποτό. Οι εμπορικές σχέσεις και τα ταξίδια είχαν φέρει σε επαφή το ζύθο με τους Έλληνες. Είναι επίσης γεγονός πως χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να έχουμε την πρώτη ελληνική Pils ή Pilsner στα ποτήρια μας, έχοντας δοκιμάσει τις κλασικές Lager και τις πιο σκούρες μπύρες. 19ος αιώνας Ο ερχομός του νεαρού Βασιλιά Όθωνα έφερε μαζί του συνήθειες και νόμους από τη γενέτειρα του,…
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση του Beer & Bar Magazine. Για να το διαβάσετε θα πρέπει να είστε συνδρομητής/τρια του περιοδικού. Εγγραφείτε τώρα από εδώ Συνδρομή. Αν είστε συνδρομητής/τρια τότε μπορείτε να συνδεθείτε με τα στοιχεία που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.