fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Martinez

από Χρήστος Αξαρλής
1,9K προβολές

Παρά την επικράτηση του ουίσκι και του ρούμι στην πρώιμη αμερικανική κουλτούρα, πολλά gin cockails γεννήθηκαν από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Σαν Φρανσίσκο. Ένα ιδιαίτερα διάσημο αλλά και αμφιλεγόμενο cocktail ήταν το Martinez. Για κάποιους θεωρείται παρεμφερές του Manhattan αλλά με gin, για άλλους απόγονος του Martini. Όπως και να έχει, εμάς μας αρέσει και στην παρακάτω συνταγή σας παρουσιάζουμε μια παραλλαγή του, στην οποία χρησιμοποιούμε Oude Genever αντί gin.

Martinez

Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 5.0/5
( 1 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

  • 2 dashes Orange Bitters
  • 1 bar spoon μαρασκίνο λικέρ
  • 45ml γλυκό βερμούτ
  • 45ml oude genever

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Mixing Glass, Bar Spoon
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Martini
Γαρνιτούρα: φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Σ' ένα mixing glass τοποθετούμε τα παραπάνω συστατικά και αναδεύουμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου martini ή coupe και γαρνίρουμε με φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.