ΥΛΙΚΑ
- 60ml τσίπουρο Ψυχής διπλής απόσταξης εμβαπτισμένο με bacon
- 130ml Bloody Mary Mix
- 20ml λεμόνι ή μοσχολέμονο
- 1 κλωναράκι ρίγανης για γαρνιτούρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Shaker
Μέθοδος: Roll
Ποτήρι: High ball
Γαρνιτούρα: Κλωνάρι ρίγανης, μαύρο αλάτι, καπνιστό αλάτι
To τσίπουρο έχει αρωματιστεί με ψημένο μπέικον, το οποίο έχει μπει τηγάνι με λίγο νερό να σιγοψηθεί μέχρι να βγάλει τα βούτυρα του και έχει γίνει εμβάπτιση στο τσίπουρο για 8 ώρες, μετά σούρωθηκε με ειδικό φίλτρο.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ' ένα shaker και τα αναμειγνύουμε κάνωντας rolling. Σερβίρουμε στο ποτήρι μας, προσθέτουμε πάγο και γαρνίρουμε. Στο μισό χείλος του ποτηριού τοποθετούμε μαύρο αλάτι (έχει προστεθεί άνθρακας για το χρώμα του και μισό καπνιστό αλάτι που έχει καπνιστή με φυσικό τρόπο σε ξύλο οξιάς για 140 συνεχόμενες ώρες) και τέλος για τα αρώματα διακοσμούμε μ' ένα κλωναράκι από φρέσκια ρίγανη.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Το Bloody Mary mix περιέχει Wostersause, φρέσκο χυμό ντομάτας, ψηλό κομμένα ραπανάκια, tabasco, άλμη ελιάς, κάπαρη, μία κουτάλια κανονική κάπαρη, σέλινο, μαύρο πιπέρι τριμμένο και άνθος αλατιού. Φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό πορτοκαλί, λίγο χυμό από φρέσκο ρόδι και φρεσκοστυμμένο χυμό από λεμόνι ή μοσχολέμονο