fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Νίκος Σουρμπάτης

από Δανάη Μαργαριτίδη
2,K προβολές

Ο Νίκος Σουρμπάτης είναι ένα παιδί που μόλις το γνωρίσετε θα σας κερδίσει με το χαμόγελο και την ευγένεια του. Λατρεύει την τεκίλα, το μεσκάλ και τη μεξικανική κουλτούρα. Όταν δεν ταξιδεύει για να ρουφήξει όση περισσότερη γνώση μπορεί γύρω από τα αποστάγματα θα τον βρείτε να σερβίρει ποτά πίσω από την μπάρα του “The Clumsies” στο κέντρο της Αθήνας. Κοινωνικός, δημιουργικός, γεμάτος ενέργεια και εργατικός, έχει όλες τις περγαμηνές για να φτάσει ψηλά με ο,τι κι αν αποφασίσει να καταπιαστεί.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Από το 2007.

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Γιατί είναι ο καλύτερος χώρος για έναν επικοινωνιακό άνθρωπο όπως εγώ.

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Η συναναστροφή με συναδέλφους και ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες και γεύσεις.

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Bar, τα ξενοδοχεία δεν είναι του στυλ μου.

  • Πόλη ή νησί;

Πόλη, έχεις περισσότερες επιλογές.

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Αν όχι Ελλάδα, τότε μόνο Νέα Υόρκη!

  • Αγαπημένο απόσταγμα-υλικό-cocktail

Mezcal, παντζάρι, Paloma

  • Αγαπημένη μπύρα;

Μπύρες από το Μεξικό όπως Modelo, XX.

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Shaker, bar spoon.

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Oaxaca και Νέα Υόρκη.

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Μόνο αν το αποφασίσουμε εμείς.

  • Ποιά είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Είμαστε σε υψηλό επίπεδο, αλλά πάντα το ταβάνι μας πρέπει να είναι παραπάνω!

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Beer & Bar Magazine, Difford’s Guide, Holy Smoke, Under The Volcano, Liquid Intelligence.

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Τίποτα, δεν κρίνεται αν είσαι καλός από ένα διαγωνισμό, σε κρίνει το κοινό σε κάθε βάρδια.

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Δικτύωση, δουλειά, βόλτα.

  • Τι ή και ποιός/ά μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Οι συνάδελφοι μου στο μαγαζί που εργάζομαι και οτιδήποτε μου κινεί το ενδιαφέρον όπως νέες τάσεις και εργαλεία.

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Χαμόγελο, υπομονή, γνώσεις, θέληση.

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Tasting. Αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τις προοπτικές του κάθε προϊόντος.

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender πρώτα απ‘ όλα!

  • Που θα μας πήγαινες για ποτό;

Dante (Νέα Υόρκη).

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;

Γρήγορα για να μην ζεσταθεί…!.

The Clumsies

Πραξιτέλους 30, Αθήνα

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.