Ο νέος κατάλογος του Parrot’s Beak φέρει το όνομα “The Parrot’s Guidelines” και είναι εμπνευσμένος από τα «πρέπει και μη» της δουλειάς, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα των παιδιών από την ομάδα του. O Πασχάλης Περιστεράκης μας τον παρουσιάζει και εμείς αδημονούμε να ταξιδέψουμε στο Διδυμότειχο για να τον δοκιμάσουμε και να γνωρίσουμε τη σούπερ ομάδα στην οποία στηρίχτηκε το concept του.
Αποτελείται από οκτώ cocktails με αλκοόλ και δύο χωρίς αλκοόλ. Κάθε cocktail είναι και μια μικρή ιστορία, την οποία μας αποκαλύπτει ο Πασχάλης. Είναι όμως και μια οδηγία που θα δώσει ο καλός “coach” στην διάρκεια της εκπαίδευσης ή και της βάρδιας. «Διαβάστε με προσοχή» και ετοιμάστε σακίδιο για εκδρομή στην ακριτική περιοχή. Πάμε λοιπόν…
“Shake Them With Caution” γιατί ο μικρός Πασχάλης -όχι εγώ- συνήθως τα χάνει! Ένα Mai Tai χωρίς αλκοόλ, για το οποίο έχουμε φτιάξει ένα “Fake Rum” και ένα σιρόπι μελιού με φλούδες πορτοκαλιού.
“Break The Ice Not The Glass” η Φανή με την Χριστίνα μας αγαπάνε να σπάνε ποτήρια και να τα μαζεύουν! Έχει κίτρο Νάξου, vodka, ένα cordial με περγαμόντο, grapefruit soda και γαρνίρεται με ένα jello lemon. Με την ελπίδα να φτάσει σώο…
Σειρά έχει ένα Tiki Cocktail το οποίο όπως θα ήταν φυσικό έχει ως βάση το ρούμι, ένα σιρόπι με κόκκινα φρούτα, ανανά, βανίλια, διάφορα πιπέρια και γάλα καρύδας. “Keep Your Ice On The Prize” γιατί ο Θωμάς μας κοιτάει τα πάντα εκτός από το «έπαθλο» όταν σερβίρει ή όταν περνάει το δρόμο. Για όσου δεν μας έχουν επισκεφτεί υπάρχει δρόμος ανάμεσα στο μαγαζί και στον καλοκαιρινό χώρο απ’ τον οποίο -καλά το φανταστήκατε- διέρχονται οχήματα.
“Drop Them Dead But Do Not Drop It” η Ζούκη αγαπάει να ρίχνει τα ποτήρια από το δίσκο. Ναι, και εκείνη… Tο τέταρτο cocktail του καταλόγου μας είναι ένα spritz με Carpano bitter, Disaronno, Otto’s vermouth και μια homemade soda βατόμουρο και μήλο.
Το πέμπτο cocktail μας είναι ένα πολυδιάστατο highball. Έχει αρωματισμένη με λεμονόχορτο vodka, Italicus, Fernet Mint, ραβέντι, δαμασκηνό, κύμινο, ένα shrub λευκού ξυδιού αρωματισμένο με πορτοκάλι και πράσινο μήλο και απογεμίζεται με σόδα μανταρίνι-περγαμόντο. Το όνομα του “Secrets And Cocktails Are Not For Spilling”, εμπνευσμένο από τον Νικόλα μας, ο οποίος αγαπάει να μοιράζεται το περιεχόμενο του shaker με το πάτωμα!
Η Κλεοπάτρα και η Κυριακή μας αγχώνονται όταν κάνουν ένα λάθος, έτσι λοιπόν ονομάσαμε το έκτο cocktail του καταλόγου μας “Don’t Cry Over Spilled Milk”. Tο συγκεκριμένο cocktail είναι ένα “Gin Ramos Fizz” αρωματισμένο με αποξηραμένα πορτοκάλια, σιρόπι από γάλα με φρυγανισμένο ψωμί, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, Disaronno Velvet και κεράσι! Θα μπορούσαμε να πούμε πως η γεύση του εύκολα θα θύμιζε cheesecake!
Το έβδομο ποτό που θα βρείτε στο νέο μας κατάλογο είναι ένα ακόμη φρουτένιο tiki cocktail το “Don’t Mix Up The Recipe”, με Diplomatico Reserva, Amaro, mango, ακτινίδιο και λεβάντα. Για το όνομα του, αφορμή είναι η συμπεριφορά του Κώστα μας, ο οποίος τα μπερδεύει μερικές φορές! Ευτυχώς χωρίς να μας έχει βάλει φωτιά ακόμα!
“Be Prepeared To Get Wet” γιατί ο Χρήστος μας αν βρέχει θα βραχεί και αν όχι θα ρίξει κάτι πάνω του! Το συγκεκριμένο ποτό είναι για τους καλεσμένους μας που ήθελαν, ένα πολύ επίπεδο sour cocktail. Αρωματίσαμε τζιν με ρίγανη και θυμάρι, βάλαμε ελαιοσάκχαρα ροζ γκρείπφρουτ, yuzu, lime και mirin το αποτέλεσμα από τρείς οξύτητες είναι εξαιρετικό.
Το προτελευταίο cocktail από τον νέο μας κατάλογο είναι μια γήινη Paloma, με tequila κάρδαμο, σιρόπι παντζαριού και σόδα ιβίσκο, ενώ σαν γαρνιτούρα έχει rimming με μαύρο αλάτι και αλάτι με ανθό τρούφας. Το “Some Elements Work Better Together” αποτελεί ωδή στη συνεργασία, κάτι που είναι το παν ανάμεσα στον Θανάση με τη Μήτση, οι οποίοι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο.
Τον ευφάνταστο αυτόν κατάλογο έρχεται να κλείσει το “You’ll Get There Faster By Staying Sober”. Η Χρύσα είναι το αγαπημένο μας delivery girl. Αρκετές είναι οι φορές που θα ήθελε να πίνει κάποιο cocktail όταν δουλεύει! Το τελευταίο ποτό μας είναι αφιερωμένο σε εκείνη και είναι ένα non alcohol drink το οποίο περιέχει butterfly blue pea tea και ένα cordial με ginger, πάπρικα και lime!
Το Parrots Beak περιμένει να μας υποδεχτεί και να δοκιμάσουμε το νέο του κατάλογο, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος από την προηγούμενη εβδομάδα. Προτάσεις με φαντασία, χιούμορ και αυτοσαρκασμό, τις οποίες είμαστε σίγουροι πως συμπληρώνουν τα αρώματα και οι γεύσεις, ακούγοντας/διαβάζοντας τα υλικά και τους συνδυασμούς για κάθε συνταγή. Αλήθεια ο κόσμος θα τα παραγγέλνει με το όνομα τους ή με το όνομα επιρροής π.χ. «Της Φανής και της Χριστίνας θέλω, αλλά να φτάσει ολόκληρο…»;