fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Παναγιώτης Κώττας

από Δανάη Μαργαριτίδη
2,4K προβολές

Ο Παναγιώτης Κώττας είναι γεννημένος το 1989 και κατάγεται από τη Δράμα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εστίαση αλλάζοντας αρκετά πόστα μέχρι να τον κερδίσει το 2007 η «μαγική» θέση πίσω από την μπάρα. Τον γνώρισα το 2018 κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Nikka Perfect Serve όπου στέφθηκε νικητής. Έκτοτε έχουμε συναντηθεί αρκετές φορές σε μπαρ και εκθέσεις του κλάδου. Του αρέσει να εξερευνά και να μαθαίνει για διαφορετικές κουλτούρες, να δοκιμάζει τοπικά υλικά και να γνωρίζει νέους τόπους και ανθρώπους. Για τους καλοκαιρινούς μήνες «αποδήμησε» στο Home Seaside Cocktail Bar στο Ρέθυμνο από το The Hub House Bar της Θεσσαλονίκης.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

2007

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Για την επικοινωνία με τον κόσμο και την δημιουργικότητα

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Η χαρά και η ευχαρίστηση το να μεταδίδεις χαρά στους άλλους

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Bar σε επιχείρηση

  • Πόλη ή νησί;

Και στα δυο, προσαρμογή…

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα, αλλά με πολλά ταξίδια

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Αρκετά, ανάλογα την διάθεση, μπαχαρικά, Daiquiri

  • Αγαπημένη μπύρα;

Erdinger Weiss

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Throwing, Bar spoon

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Ιαπωνία

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Εξαρτάται από το χαρακτήρα του και την συμπεριφορά του

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Σε υψηλό επίπεδο, αλλά και ευχάριστα, συνεχώς ανερχόμενο

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Συνεχώς και ασταμάτητα. Όσο περισσότερη η γνώση, τόσο μικρότερο το εγώ!

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Απλά ακόμη ένα κίνητρο για περισσότερη προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη και αυτοβελτίωση. Η πραγματική «νίκη» βρίσκεται αλλού στο επάγγελμα μας

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Και για τους δύο λόγους

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Η συνεχόμενη εξέλιξη του επαγγέλματος, η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Θέληση, υπομονή, γνώση, χαμόγελο και αγάπη γι’ αυτό που κάνει

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Και τα δύο, αλλά προτιμότερο tasting/pairing

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Παντού

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Τον Keith Richards των Rolling Stones και τον Kevin Hart

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε γι’ εσένα;

Ήθελα να γίνω μάγειρας

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Την μητέρα μου

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;

Άλλη μία παρακαλώ…

Home Seaside Cocktail Bar, Ρέθυμνο

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 12 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.