Αν σας έλεγα να δοκιμάσετε ένα cocktail με τραχανά, λουκάνικο ή σπαράγγια τι θα μου απαντούσατε; Οι πιο ψαγμένοι από εσάς θα πειραματιζόσασταν ενώ κάποιοι άλλοι μπορεί και να τα απορρίπτατε λέγοντας μου «ότι αυτά δεν γίνονται». Κι όμως υπάρχουν και αποτελούν συστατικά στα ποτά του νέου καταλόγου του ακριτικού Parrot’s Beak.
Στο πλαίσιο του “Native Project” που πραγματοποίησε το Spoiled bar, είχα την ευκαιρία να δω ξανά από κοντά τον Πασχάλη (Περιστεράκη) και να τα πούμε. Εκεί απολαμβάνοντας το “Ελίχρυσος”, με τζιν, μοσχολέμονο, πιπέρι και τόνικ ελίχρυσου (βότανο που ακόμη και αν αποξηραθεί κρατάει το χρώμα και το άρωμα του), ένα από τα εννιά διαφορετικά cocktails που θα συμπεριλαμβάνονταν στην επόμενη λίστα που ετοίμαζε, μιλήσαμε λίγο παραπάνω για την φιλοσοφία πάνω στην οποία έστηνε το συγκεκριμένο κατάλογο.
«Θα έχει τίτλο λοκαλ. Σε όλα μας τα cocktail ψάχνουμε και θα εντάξουμε γεύσης του τόπου μας» μου ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε: «Θέλω να στηρίξω τον τόπο μου και την τοπική κοινωνία. Αναζητούμε τοπικούς παραγωγούς για να συγκεντρώσουμε τα υλικά που μας ενδιαφέρουν για τα επόμενα cocktails μας». Το είπε και το έκανε, λοιπόν, μετά από μήνες έρευνας, αναζητήσεις και πειραματισμούς ο νέος κατάλογος του Parrot’s Beak είναι έτοιμος. Εννιά διαφορετικές προτάσεις, οι οποίες ακολουθούν την παγκόσμια τάση για τοπικότητα, όπως είχα αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο, γίνονται πράξη. Cocktails με ονόματα όπως “Μέλι” Ταχίνι” κ.α., ακόμη πιο ιδιαίτερα που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.
Άλλωστε ο Πασχάλης και το Parrot’s Beak έχουν ιστορία στους ιδιαίτερους καταλόγους, όπως το μινιμαλιστικό “Less is More”, το “The Parrot’s Guidelines” και άλλα όμορφα και δημιουργικά projects.