fbpx

Places to Be(er) – Sorry we are closed

από Danae Margaritidi
33,676 προβολές

Σε συνθήκες κανονικότητας και μιας «φυσιολογικής» ροής σε τούτη εδώ τη στήλη θα παρουσιάζονταν δύο επιχειρήσεις. Θα σας γράφαμε γιατί να τις επισκεφτείτε και να τις βάλετε στη λίστα σας. Θα σας μιλούσαμε για το ποτό, το φαγητό, το service και ο,τι μπορεί να σας φανεί ενδιαφέρον για αυτές. Αυτός ο δαιμονισμένος Covid-19 όμως, έχει αποφασίσει για εμάς και συνεχίζει τα δικά του μαζί με τις παγκόσμιες κυβερνήσεις κρατώντας τις επιχειρήσεις εστίασης κλειστές.

Κόντρα λοιπόν στον καιρό και τις διαθέσεις του Covid-19 και με αναπτυγμένο το ένστικτο της προσαρμοστικότητας αποφάσισα να σας παρουσιάσω περισσότερες από δύο επιχειρήσεις της χώρας μας τις οποίες μπορείτε να στηρίξετε αγοράζοντας από αυτές ένα cocktail, το οποίο είμαι σίγουρη πως σας έχει λείψει τόσο, όσο και εμένα. Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε ένα περιποιημένο brunch ή ακόμη και ένα γεύμα, το οποίο φυσικά θα απολαύσετε στο χώρο σας με όποια ένδυση σας κάνει κέφι.

Ξέρω πως τίποτα από αυτά δεν συγκρίνεται με όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας και της προσμονής να βρεθείς σε έναν διαφορετικό χώρο. Έχει τη δική του μαγεία να κάθεσαι στο τραπέζι ενός εστιατορίου ή στην μπάρα και ελπίζω να το ζήσουμε σύντομα ξανά!
Περνώντας πλέον στην ουσία αυτού του κειμένου. Αμέσως μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown είδα επιχειρήσεις να προσαρμόζονται και να ξεκινούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην πόρτα του σπιτιού μας. Σε μια αναζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα βρήκα κάποιες επιχειρήσεις τις οποίες αναφέρω. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν κι άλλες, οι οποίες δυστυχώς μου διέφυγαν. Θα χαρώ όμως να λάβω τα μηνύματα σας και να ετοιμάσω μελλοντικά έναν πλήρη οδηγό.

Ξεκινάω λοιπόν με την Αττική και το αγαπημένο Barro Negro, το οποίο είχε ξεκινήσει από την πρώτη καραντίνα να διαθέτει τα φημισμένα του cocktails, Paloma και Margarita σε συσκευασίες του ενός λίτρου. Στη δεύτερη περίοδο ο «κατάλογος» εμπλουτίστηκε και πλέον μπορείτε να απολαύσετε και επιπλέον cocktails σε ατομικές συσκευασίες. Το γνωστό Baba Au Rum, προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία του δικού του e-shop, στο οποίο θα βρείτε πολλά περισσότερα από τα διάσημα cocktails του. Το e-shop λανσαρίστηκε μερικές μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση της ανάδειξης της επιχείρησης –για ακόμα μία φορά– ανάμεσα στα 50 καλύτερα bars του κόσμου.

Στην ευρύτερη περιοχή του αθηναϊκού κέντρου στο Παγκράτι, το Frater & Soror διανέμει και εκείνο τα προϊόντα του. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε εκτός από τα cocktails ή τον καφέ σας και μερικά από τα γευστικότατα και άκρως ενδιαφέροντα πιάτα του. Tο εξωτικό Tiki στο Κουκάκι σας ταξιδεύει σε «ζεστά» μέρη με τις γεύσεις του. Ενδείκνυται να δοκιμάσετε και την κουζίνα του, εκτός από τα ήδη γνωστά tiki cocktails του. To Spoiled, στην περιοχή της Δάφνης «κακομαθαίνει» τους πελάτες-θαμώνες του, στέλνοντας στο σπίτι τους τα αγαπημένα cocktails εμφιαλωμένα σε ατομικές φιάλες. Στην περιοχή του Περιστερίου, το Kika Aperitivo εμφιάλωσε κάποια από τα cocktails του όπως τα Negroni, Rum Fashioned και Boulevardier σε κομψότατες φιάλες των 500ml, ενώ φυσικά υπάρχουν και ατομικές επιλογές από το menu τους.

Σημαντικά πράγματα όμως συμβαίνουν και στην υπόλοιπη χώρα, οπού και εκεί, οι επιχειρήσεις δίνουν το παρών μέσα από τις online πλατφόρμες παραγγελίας. Από τα μακρινά και ακριτικά –για εμένα, με βάση την Αθήνα– Διδυμότειχο και το Parrots Peak, μέχρι τη Δράμα και το Φάμπρικα. Στη Θεσσαλονίκη τα Vogatsikou 3 και Γορίλας «σερβίρουν ποιότητα» στα σπίτια των απανταχού Θεσσαλονικιών αφού πλέον δεν γίνεται να τους υποδεχτούν στον φυσικό τους χώρο. Οι Hoppy Pub και Beer Fabrica με τη σειρά τους αφού δεν μπορούν να δεχτούν και εκείνες κόσμο διανέμουν τους ιδιαίτερους ζύθους που έχουν στις κάνουλες και τα ψυγεία τους στους «φίλους» και σε όσους έχουν πάντα μια διάθεση δοκιμής. Στη Θεσσαλονίκη το εστιατόριο Χαρούπι ενσωματώθηκε στα νέα δεδομένα και διανέμει τα κρητικά και γεμάτα μεράκι πιάτα του σε όσους έχουν λείψει.

Τα cocktails του Nott στα Ιωάννινα, φτάνουν στους καταναλωτές εμφιαλωμένα σε όμορφα και μοντέρνα κουτάκια ή σε αεροστεγείς συσκευασίες. Στο ίδιο ακριβώς μοτίβο κινείται και το Grooove στο Βόλο και το Abbey στην Πάτρα που προσφέρουν τόσο τα cocktails του όσο και το πλούσιο μενού τους στη διάθεσή των καταναλωτών της πόλης. Στο ίδιο μήκος κύματος και ορισμένες επιχειρήσεις της νησιωτικής Ελλάδας όπως στη Χίο το ΟΖ ή στο Ηράκλειο της Κρήτης το Λόκαλ.

Εκεί που θέλω να σταθώ αναφερόμενη στα παραπάνω είναι πως τα bars και τα εστιατόρια έχουν ανάγκη από την υποστήριξη μας. Ο κλάδος είναι μια αλυσίδα –όπως και στους περισσότερους άλλωστε– από την οποία ζουν χονδρέμποροι και προμηθευτές, με τα στελέχη τους. Αναμένοντας την επιστροφή δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι άνθρωποι που έχουν οικογένειες, έχουν επενδύσει σε αυτή τη δουλειά και αν μας περισσεύουν τα χρήματα και θέλουμε τόσο ένα ποιοτικό ποτό, μπορούμε πάντα να απευθυνθούμε στις επιχειρήσεις που δουλεύουν με αυτό τον τρόπο, παραγγέλνοντας για τις γιορτές ή τις υπόλοιπες μέρες το ποτό μας. Ας μην στερηθούμε το ποτό, ας στερηθούμε απλά τον χώρο και όχι την επιχείρηση.

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 14 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.