fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Shepherds Tea

από Παναγιώτης Σάββα
2,4K προβολές

Ανέκαθεν μου άρεσε να χρησιμοποιώ τη ζιβανία –ως εθνικό ποτό της χώρας μου– μέσα σε διάφορα cocktails, πόσο μάλλον να την «πειράζω». Σε αυτήν τη συνταγή, έχω αρωματίσει τη ζιβανία με τσάι του βουνού και έχω προσθέσει λικέρ αμυγδάλου και κουμανταρία με σκοπό να θυμίζει ένα υγροποιημένο σουτζούκο*. Ένα κοκτέιλ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ελαφριά γεύση που μπορούμε να απολαύσουμε οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φρούτα αλλά και κυπριακά αλλαντικά, ειδικά με το κυπριακό prosciutto (χοιρομέρι) και τσαμαρέλλα.

*Σουτζούκο: κυπριακό γλυκό έδεσμα που παρασκευάζεται με χυμό σταφυλιού
** Τσαμαρέλλα: αλατισμένο
κρέας κατσίκας που ωριμάζει στον ήλιο για μέρες

Sepherds Tea Cocktail

Shepherds Tea

Μερίδες: 1 Προετοιμασία:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 5.0/5
( 1 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

  • 45ml ζιβανία infused με τσάι του βουνού
  • 15ml λικέρ αμύγδαλο
  • 10ml κουμανταρία
  • 2 dash MadPan bitters ελιάς
  • Splash τόνικ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εργαλεία & Μέθοδος

Εργαλεία: Bar Spoon
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Low ball, Old Fashioned
Γαρνιτούρα: Δεντρολίβανο, ελιές

Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα ποτήρι μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε τον πάγο, το τόνικ και διακοσμούμε με δεντρολίβανο και ελιές.

Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.