Ανέκαθεν μου άρεσε να χρησιμοποιώ τη ζιβανία –ως εθνικό ποτό της χώρας μου– μέσα σε διάφορα cocktails, πόσο μάλλον να την «πειράζω». Σε αυτήν τη συνταγή, έχω αρωματίσει τη ζιβανία με τσάι του βουνού και έχω προσθέσει λικέρ αμυγδάλου και κουμανταρία με σκοπό να θυμίζει ένα υγροποιημένο σουτζούκο*. Ένα κοκτέιλ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ελαφριά γεύση που μπορούμε να απολαύσουμε οποιαδήποτε ώρα της μέρας.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με φρούτα αλλά και κυπριακά αλλαντικά, ειδικά με το κυπριακό prosciutto (χοιρομέρι) και τσαμαρέλλα.
*Σουτζούκο: κυπριακό γλυκό έδεσμα που παρασκευάζεται με χυμό σταφυλιού
** Τσαμαρέλλα: αλατισμένο κρέας κατσίκας που ωριμάζει στον ήλιο για μέρες
ΥΛΙΚΑ
- 45ml ζιβανία infused με τσάι του βουνού
- 15ml λικέρ αμύγδαλο
- 10ml κουμανταρία
- 2 dash MadPan bitters ελιάς
- Splash τόνικ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Εργαλεία & Μέθοδος
Εργαλεία: Bar Spoon
Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Low ball, Old Fashioned
Γαρνιτούρα: Δεντρολίβανο, ελιές
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα ποτήρι μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε τον πάγο, το τόνικ και διακοσμούμε με δεντρολίβανο και ελιές.