fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Τα bar του αύριο από το “SIP” και την Pernod Ricard

από Beer and Bar Magazine
2,8K προβολές

Η Pernod Ricard έχοντας αποδείξει πολλές φορές την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, το μέλλον του πλανήτη μας και το μέλλον του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται, προχώρησε στη δημιουργία του SIP” (Share, Inspire, Pioneer).

«Το μέλλον του κλάδου της φιλοξενίας ξεκινά με τη συμμετοχή όλων. Ξεκινά από εσένα, από εμένα. Ξεκινάει από όλους μας. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να αναθεωρούμε το μέλλον της φιλοξενίας είναι διαταράσσοντάς το από αυτό που ήδη γνωρίζουμε: φέρνοντας όλες τις απόψεις μαζί και δημιουργώντας κάτι νέο. Γιατί όλοι μπορούμε να φέρουμε κάτι στο τραπέζι» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του SIP.

Η αρχική ιδέα του SIP εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια πλατφόρμα (trade advocacy platform), η οποία επιδιώκει να φέρει κοντά όλους όσους εργάζονται ή τους ελκύει ο κλάδος της εστίασης και φιλοξενίας, είτε αυτοί είναι bartenders, εστιάτορες κ.ο.κ. Το συγκεκριμένο trade advocacy platform θέλει να γίνει ένα εργαστήριο για τους δημιουργικούς, ένας χώρος για τους πρωτοπόρους, ένα σπίτι για τους φιλόμουσους, μια σκηνή για όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο.

Μέσα από online tutorials, άρθρα και lifestyle παρουσιάσεις μεταξύ άλλων, προωθούνται οι φιλοσοφίες του SIP, δηλαδή η ανταλλαγή απόψεων και η επιμόρφωση. Η πλατφόρμα δεν περιορίζεται όμως μόνο στις παραπάνω ενέργειες. Οι δράσεις του SIP επεκτείνονται πέρα από τον ψηφιακό χώρο σε δια ζώσης εκδηλώσεις και φεστιβάλ, παρέχοντας κορυφαία και επίκαιρη θεματολογία για εκπαιδεύσεις, οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες σε όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας του. Ειδήμονες του χώρου συμμετέχουν στις διαδικτυακές και δια ζώσης ενέργειες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά με ευχάριστη, διασκεδαστική και ταυτόχρονα απόλυτα επαγγελματική προσέγγιση. Μια ευκαιρία για γνωριμίες και άμεση επικοινωνία με συντελεστές που διαμορφώνουν την παγκόσμια σκηνή του bartending.

Κάνοντας πράξη όλα για τα οποία δεσμεύεται, το SIP, λανσάρεται στο φετινό Athens Bar Show κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα για πρώτη φορά στην κοινότητα των bartenders, ενεργοποιώντας το “The Bar World of Tomorrow”, ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το anti-waste bartending duo Trash Tiki και Sustainable Restaurant Association. Η Kelsey Ramage, Co-founder του Trash Tiki, επισκέπτεται τη χώρας μας με σκοπό να εκπαιδεύσει τους bartenders στο πως να ελαχιστοποιήσουν τα απορρίμματα των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, πάντα με μια δόση διασκέδασης, στην όλη διαδικασία.

Μέρος του σκοπού του SIP σε συνεργασία με το “The Bar World of Tomorrow”, είναι να καλύψει όλες τις πτυχές της βιωσιμότητας και της υπευθυνότητας –από τη χρήση φρέσκων συστατικών έως το υπεύθυνο σερβίρισμα αλκοολούχων ποτών και τη διαχείριση απορριμμάτων– ευθυγραμμισμένες άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης ή Sustainable Development Goals (SDG’s). Βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες (συστατικά, εξυπηρέτηση, μπαρ και προσωπικό) και αξιολογεί τον καθένα από αυτούς μέσω του μοντέλου των 5R’s: Rethink, Reduce, Reuse, Recycle και Respect.

Επειδή  το “The Bar World of Tomorrow” μας αφορά όλους μας, το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια του Athens Bar Show, έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία εκπαίδευσης ανταλλάσσοντας απόψεις στο περίπτερο του SIP (no. 212).

Ελάτε να αλλάξουμε όσα ξέραμε!

 

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.