fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Tripstillery, Μιλάνο

από Νικολά Ραδίσης
2,9K προβολές

Το ταξίδι στη βιομηχανική πόλη του Μιλάνου μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους, από τους πιο γνωστούς είναι επίσκεψη στη «Σκάλα», στον Καθεδρικό Ναό, για αγορές, αλλά και για ποδόσφαιρο με τις γνωστές ομάδες της πόλης. Εγώ θα αναφερθώ όμως στην επίσκεψή μου στο Tripstillery, ένα νέο μπαρ, σε μια αναβαθμισμένη και μοντέρνα περιοχή την Porta Nuova, σε ένα κτήριο στο οποίο δεσπόζει το γυαλί προσφέροντας μοναδική θέα νυχθημερόν.

Το Tripstillery είναι το νεότερο cocktail bar της Farmily Group, με τα γνωστά Mag, 1930 και Backdoor 43, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2022. Ξύλινα έπιπλα με minimal διάθεση κυρίως industrial, με τον χώρο να διακοσμείται από τη φυσική θέα από τα παράθυρα όπως και από διάφορες φωτογραφίες και απεικονίσεις της πόλης. Το καινοτόμο και εκπληκτικό στην εμπειρία που προσφέρει το Tripstillery είναι ότι στο βάθος υπάρχει ένα μικροαποστακτήριο, το οποίο οι επισκέπτες του χώρου παρακολουθούν να δουλεύει και φυσικά έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν και τα προϊόντα του. Οι επιλογές είναι κυρίως ιταλικές και βασίζονται στις φιλοσοφίες που διέπουν το σύγχρονο bartending.

Το μπαρ λειτουργεί σχεδόν όλη τη μέρα και προσφέρει εκλεκτό καφέ και μοναδικές συνταγές κοκτέιλ που φέρουν την υπογραφή του Flavio Angiolillo και της ομάδας του, η οποία μεταξύ άλλων αποτελείται και από τον Fabio “Benjamin” Cavagna. Στο Tripstillery δοκιμάσαμε από τα signature cocktails εκείνο με Talisker 10, Pandan και αλμυρή καραμέλα και εκείνο με Brugal 1888, banana whey soda και aromatic bitters, από τα draft δοκιμάσαμε το Americano hibiscus και την βαρελίσια Lager τους, ενώ δεν παραλείψαμε και τα TripGin. Από τα Roma, Milano, Bari και London Dry που μας έδωσαν, προσωπικά δεν κατάφερα να ξεχωρίσω κάποιο όσο αφορά τα εικαστικά στις ετικέτες, γιατί είναι όλα φανταστηκά, όμως γευστικά το London Dry και το Milano με κέρδισαν, ενώ το Distillato del giorno με ελιά αποτελούσε ξεχωριστή εμπειρία, αφού το συνδυάσαμε και με ιταλικές ελιές, στο πλαίσιο του aperitivo.

Εντυπωσιασμένος από όσα δοκιμάσαμε είμαι σίγουρος ότι η επίσκεψη σας στο χώρο είναι απαραίτητη και ότι σύντομα θα μιλάμε για ένα ακόμα κορυφαίο μπαρ του Μιλάνου, το οποίο θα διεκδικήσει θέση ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου. Το φαγητό περιλαμβάνει κυρίως μεσογειακές γεύσεις, όπως ψάρι, ασπόνδυλα, ελιές και πατάτες.

Χαλαρή μουσική που επιτρέπει ακόμα και τις επαγγελματικές συναντήσεις –γεγονός που το επιβεβαιώνω απόλυτα– με διακριτικό χαλαρωτικό φωτισμό για νωρίς τη νύχτα. Ωστόσο ο,τι και να γίνεται στο μπαρ, το μάτι κινείται προς το μικροαποστακτήριο με το νου να βάζει διάφορα συστατικά στα χέρια του αποσταγματοποιού Francesco Zini.

 

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη: 08:00-01:00
Παρασκευή: 08:00-02:00
Σάββατο: 09:00-02:00
Κυριακή: 09:00-01:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία
Piazza Alvar Aalto, 20124 Μιλάνο, Ιταλία
+390262061443 
Facebook, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 18 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.