Η μπύρα δεν έχει εποχικότητα είτε γιατί η αγαπημένη σου μικροζυθοποιία σε καλύπτει όλο το χρόνο είτε γιατί μια Voreia σβήνει τη δίψα σου κάθε στιγμή!
Η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδος μπορεί να προσφέρει ζύθους που θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς. Άνοιξε τις πόρτες της πρώτη φορά το 2013 και εκ τότε δεν έχει σταματήσει να προσφέρει στους λάτρεις της μπύρας ιδιαίτερες και γαστρονομικές επιλογές.
Στην γκάμα της εντάσσονται μπύρες όπως Pils, IPA, Irish Red αλλά και, η “all time classic” Lager, η οποία αποτελεί τη τελευταία προσθήκη στο portfolio της. Πρόκειται για μία μπύρα στα βοημικά πρότυπα με τον θρυλικό λυκίσκο Saaz να προσφέρει όση πικράδα χρειάζεται για να ξεδιψάσουμε. Η ανοιχτόξανθη Voreia Lager προσφέρεται για συνδυασμούς με φαγητό ή solo κατανάλωση με 4,7% abv, είναι μία μπύρα για το μπαρ, το εστιατόριο και το σπίτι για όλο τον χρόνο και για όσους δεν κάνουν διακρίσεις σύμφωνα με το ημερολόγιο.
Εδώ και σχεδόν μια δεκαετία η μικροζυθοποιία, έχει συμμάχους της το μεράκι φίλων και συνεργατών της αλλά και, τις ποιοτικές πρώτες ύλες βάσει των οποίων μέσα στα χρόνια δημιούργησε και λάνσαρε πρωτοποριακές μπύρες. Η Voreia ήταν μάλιστα εκείνη που το 2018 παρουσίασε την πρώτη μπύρα μικροζυθοποιίας στην κατηγορία no-low alcohol τη Voreia Low, με μόλις 0,8% abv, δημιουργώντας μια τάση πριν ακόμη η κατηγορία να έχει την ανάπτυξη που βιώνει αυτή την περίοδο στη χώρα μας. Ένα χρόνο πριν, το 2017, η μικροζυθοποιία είχε ζυθοποιήσει για πρώτη φορά, την Voreia Imperial Porter, μια μπύρα που τάραξε, επίσης, τα νερά της αγοράς καθώς σε όποια επιχείρηση τοποθετήθηκε γίνονταν η αγαπημένη των θαμώνων.
Η προσθήκη μάλιστα από παλαιωμένο ρούμι 7 ετών αλλά και οι 9 αλκοολικοί βαθμοί της, την καθιστούν ιδανική για “chaser”, να συνοδεύσει δηλαδή, κάποιο αγαπημένο μας απόσταγμα όπως ουίσκι ή ρούμι. Εξαιρετική για αντίστοιχους συνδυασμούς είναι και η Voreia Stout με 6% abv.
Οι μπύρες Voreia είναι ιδανικές για γαστρονομικούς συνδυασμούς, τρανή απόδειξη η Voreia Wit, η πιο ολοκληρωμένη γευστικά μπύρα μικροζυθοποίας αυτού του στυλ, που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Βασισμένη σε βελγική συνταγή, η σταρένια μπύρα της μικροζυθοποιίας αποτελεί τον συνοδοιπόρο σε γαστρονομικά ταξίδια με ψάρια, οστρακοειδή, ελαφριά κρέατα και φρούτα.
H Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος, διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα από 13 διαφορετικές μπύρες για κάθε περίσταση, ώρα, εποχή ή γευστικό συνδυασμό. Mπύρες βραβευμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό. H καπνιστή της ζυθοποιίας μάλιστα, η Voreia Smoked, έχει καταπλήξει διεθνείς κριτές κατάσσοντας την στις κορυφαίες καπνιστές μπύρες που παράγονται εκτός της περιοχής του Μπάμπεργκ.
Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 17 (αγοράστε το τεύχος)