fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Χρύσα Τσάμπου

από Δανάη Μαργαριτίδη
2,K προβολές

Τη Χρύσα Τσάμπου, θα την συναντήσετε πολλά βράδια μπροστά και πίσω από τις μπάρες. Όταν δεν γυρίζει την Ελλάδα με την ιδιότητα της brand ambassador για τον οίκο Illva  Saronno  θα σαρώνει τα bar φίλων και γνωστών. Διαθέτει πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της εστίασης, στο κομμάτι τόσο του εστιατορίου όσο και του bar. Τα τελευταία χρόνια έχοντας παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια, έχει εξειδικευτεί στο κομμάτι του καφέ, των spirits και στον συνδυασμό αυτών φέρνοντας πάλι στο προσκήνιο την τάση των aperitivo επιλογών

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Από το 2003

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Για την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Η πρόκληση του να δημιουργείς και να πετύχεις αυτό που θέλει ο εκάστοτε πελάτης. Τίποτα δεν αντικαθιστά το χαμόγελο ευχαρίστησης όταν δοκιμάζουν το cocktail τους

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Έχοντας εργαστεί σε ξενοδοχεία, προτιμώ το bar σε επιχείρηση.

  • Πόλη ή νησί;

Και στα δυο

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Αν με ρωτούσατε πριν λίγα χρόνια, θα έλεγα και τα δύο. Πλέον επιλέγω Ελλάδα.

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση σε απόσταγμα ή υλικό. Από cocktail τα sours και το Bloody Mary.

  • Αγαπημένη μπύρα;

Προτιμώ τις Lager και τις Stout

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Stir και φυσικά το bar spoon μου

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Σκωτία και Μεξικό

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Ανάλογα την ποιότητα υπηρεσιών που του παρέχεται

  • Ποιά είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Ενημερώνομαι όσο μπορώ.

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Μόνο αναγνώριση. Το να είσαι καλός το αποδεικνύεις κάθε φορά που είσαι πίσω από το bar

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Επαγγελματικό ταξίδι

  • Τι ή και ποιός/ά μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Ο οποιοσδήποτε συνάδελφος που κάνει σωστά και με αγάπη τη δουλειά του

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Να είναι επικοινωνιακός, ευχάριστος, γρήγορος και φιλόξενος

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Ιδανικά ο συνδυασμός και των δύο, Tasting /Pairing

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Και τα δύο

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Οπουδήποτε ανάλογα την όρεξη μου

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Είναι μεγάλη η λίστα μου

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε γι’ εσένα;

Δεν είναι ώρα ακόμα, θα το μάθετε όταν πρέπει

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό σαν ένδειξη ευγνωμοσύνης

Τα άτομα που πίστεψαν και με στήριξαν στο ξεκίνημα μου

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;

Για να ξεδιψάσω

Brand Ambassador για τον οίκο Illva  Saronno

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 14 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.