fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Aberlour: Ένα απαράμιλλο ταξίδι γεύσης και κληρονομιάς

Το Aberlour προσέφερε μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας

από Newsroom
748 προβολές

Το Aberlour, single malt ουίσκι υψηλής ποιότητας από τη Σκωτία, συμμετείχε στο 3o Athens Rum & Whisky Festival, το φεστιβάλ-θεσμό για τους λάτρεις των αποσταγμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό κτήριο Amalias 36, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας και όχι μόνο.

Κάνοντας take over ένα από τα δωμάτια του εμβληματικού κτιρίου, το Aberlour δημιούργησε μία custom -made εμπειρία, με έμπνευση την καταγωγή του από το Speyside, την πατρίδα του whiskey, και την πλούσια κληρονομιά του. Ένα ευφάνταστο installation φωτογραφιών και video ταξίδεψε τους επισκέπτες στην κοιλάδα του Aberlour και το αποστακτήριο στη Σκωτία, ενώ οι  πικάντικες και γλυκές νότες του απογείωσαν τη γευστική εμπειρία.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη διαδικασία παραγωγής του Aberlour από ποιοτικά συστατικά και νερό από το βουνό Ben Rinnes, δίπλα στο χωριό Aberlour. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία ωρίμασης του, που γίνεται σε δύο τύπους επιλεγμένων βαρελιών, bourbon και sherry, και διαρκεί τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ γνώρισαν από κοντά όλη την «οικογένεια» Aberlour: το Aberlour 12 yearold, το Aberlour 14 yearold, το Aberlour Casg Annamh & το Aberlour ABunadh. Ο Μιχάλης Καγιάννης, Prestige Advocacy Expert της Pernod Ricard Hellas, στο σεμινάριο που πραγματοποίησε στο πλαίσιο του φεστιβάλ, μίλησε  για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τη γεύση και τα στοιχεία που τα διαφοροποιούν, προσκαλώντας τους παρευρισκόμενους να τα δοκιμάσουν.

Μάθετε περισσότερα εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.