fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

“Lit Athens” ένα απόλυτα αστικό bar

a thunder just landed

από Danae Margaritidi
1,6K προβολές

Ένα κείμενο που θα ξεκινούσε με φράσεις όπως «νέα είσοδος στην αθηναϊκή νύχτα» ή «τέσσερις φίλοι κάνουν το επόμενο επιχειρηματικό τους βήμα» δεν θα έκανε σε κανέναν μας εντύπωση καθώς τις έχουμε ακούσει και διαβάσει χιλιάδες φορές. Κι όμως και οι δύο αρμόζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Το Lit Athens έσκασε όπως σκάνε οι κεραυνοί στην μπόρα, με τη μόνη διαφορά ότι το “Lit” έφερε μαζί του χρώματα και χαμογελαστούς νέους ανθρώπους με όραμα και όρεξη.

Τέσσερα νέα αγόρια που γνωρίστηκαν πίσω από την μπάρα του Old Dog στη Νέα Φιλαδέλφεια –και εγώ εκεί τους γνώρισα– μπορεί να ξεστράτισαν, να χώρισαν αλλά οι δρόμοι τους ήταν χαραγμένοι για να ενωθούν αυτή τη φορά στην οδό Θησείου 15, στο κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα χώρο που λούζεται από φως το όνομα του έχει πολλές ερμηνείες, “Lit” είναι ο φωτισμένος αλλά και ο τέλειος και ο «γαμάτος».

Οι Αναστάσης Καραφουλίδης, Γιώργος Κρουστάλλας, Μάνος Ξύδης και Νίκος Φωτόπουλος, όλοι τους παιδία των ’90s αναβιώνουν εκείνη την εποχή τόσο μέσα από τη διακόσμηση του χώρου όσο και μέσα από τις λίστες ποτού και φαγητού, με τη δεύτερη να την επιμελείται ο σεφ Μανώλης Σαρρής.

Οι κατάλογοι μικροί, χωρίς να σε μπερδεύουν με πολλές επιλογές και υλικά, εστιάζουν εκεί που πρέπει στη γεύση! Σε εκείνες που γνωρίζουμε και με τις οποίες μεγαλώσαμε. Στον κατάλογο του φαγητού θα βρει κάποιος γεμιστά, παπουτσάκια και πολλά ακόμα, χωρίς όμως να θυμίζουν στην εμφάνιση αυτά που γνωρίζουμε από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας. Μοντέρνες τεχνικές και υλικά χρησιμοποιούνται δίνοντας ένα ξεχωριστό αλλά πάντα γνώριμο αποτέλεσμα καθώς η ομάδα της κουζίνας έχει μείνει πιστή στις γεύσεις και τις μνήμες που αυτές φέρνουν μαζί τους.

Γεμιστά ©Αλεξάνδρα Μήτσιου

Στο Lit Athens δεν θα βρεις brunch αλλά Late Breakfast με αυγά, τσουρέκι, ψωμί και μαρμελάδες όπως θα έβρισκες στο σπίτι της γιαγιάς σου, με μόνη διαφορά ότι εδώ αν θες το συνοδεύεις με τέσσερις παραλλαγές του Bloody Mary κάτι που μάλλον η γιαγιά σου δύσκολα θα έκανε.

Σε παρόμοια λογική κινείται και ο κατάλογος των cocktails. Μπορεί η Sarah Jessica Parker στο ρόλο της Carrie Bradshaw στη σειρά της δεκαετίας των ’90s “Sex and the City” να έκανε πασίγνωστο το Cosmopolitan, στο Lit Athens όμως θα δοκιμάσετε τη μοντέρνα εκδοχή του το Summer Cosmo με Vodka, φράουλα, ιβίσκο και αγριοφράουλα. To Tzatziki Spritz από την άλλη παίρνει τη γνώριμη σε όλους μας γεύση και την αποθεώνει σε ένα διαφορετικό και δροσερό Spritz.

Summer Cosmo ©Αλεξάνδρα Μήτσιου

Οι επιλογές σε μπύρες και κρασιά όλες ελληνικές, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στον καφέ καθώς ο Νίκος είναι SCA Trainer.

Σε μια εποχή που φιλοξενία θεωρείται πόσες διαφορετικές τεχνικές έχεις μέσα στο ποτό σου, τα παιδιά του Lit Athens την έχουν «δει» αλλιώς. Χαμογελαστοί και ευγενικοί είναι διαθέσιμοι να «φωτίσουν» τη μέρα σου από τo πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.