Το σεμινάριο “Pasta Fresca για Food Lovers” που θα πραγματοποιηθεί από τον Giovanni Scaraggi στον όμορφο βιομηχανικής αισθητικής χώρο του chef Πάνου Ιωαννίδη, Oz37 Gastronomy Studio by Panos Ioannidis είναι μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για την ιστορία και την τεχνική της δημιουργίας φρέσκων ζυμαρικών, τρεις ημερομηνίες, τρεις μοναδικές ευκαιρίες. Το σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως σε λάτρεις της μαγειρικής και της γαστρονομίας καθώς και σε σπουδαστές μαγειρικής. Σκοπός του είναι οι συμμετέχοντες να μάθουν τις βασικές τεχνικές για την παρασκευή φρέσκων ζυμαρικών, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν τόσο στο επαγγελματικό τους περιβάλλον όσο και το σπίτι. Άλλωστε, τα φρέσκα ζυμαρικά στην Ιταλία είναι πάνω απ’ όλα μια σπιτική υπόθεση!
Μετά την παρουσίαση τουλάχιστον πέντε τρόπων κοπής ζυμαρικών (ενδεικτικά: cappelletti, tortelli, ravioli, agnolotti, fagottini, pappardelle, tagliatelle), ο chef, Giovanni Scaraggi, θα περάσει στην εκτέλεση τριών διαφορετικών συνταγών προσεκτικά επιλεγμένων ώστε να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα των φρέσκων ζυμαρικών, το πλήθος συνδυαστικών επιλογών καθώς και η μεγάλη ποικιλία των συστατικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη γέμιση.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Λεπτομερές πρόγραμμα ημέρας:
- Παρουσίαση-Λίγα λόγια για το σεμινάριο
- Σύντομη αναφορά στην ιστορία των φρέσκων ζυμαρικών στην Ιταλία, την ιστορική και γεωγραφική εξέλιξή τους
- Προετοιμασία των ζυμαρικών
- Προετοιμασία βάσεων για συνταγές
- Διάλειμμα
- Διαφορετικές κοπές ζυμαρικών-Παρουσίαση
- Εκτέλεση συνταγών
- Δοκιμή-Γευσιγνωσία
- Q&A session με όποιες απορίες μπορεί να έχουν προκύψει
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@oz37.com ή στο τηλέφωνο 6981778800. Στο τέλος των σεμιναρίων χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.
2 σχόλια
Με ενδιαφερει να παρακολουθησω το σεμιναριο pasta fresca την Τριτη 17 Οκτωβριου
Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το ΟΖ37 στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@oz37.com ή στο τηλέφωνο 6981778800, όπως αναφέρει το κείμενο στο τέλος.