fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Pernod Ricard Hellas: Σταθερή κερδοφορία για το οικονομικό έτος 2020

από Newsroom
594 προβολές
pernod ricard hellas logo

Παρά την πτώση του κύκλου εργασιών της εταιρείας κατά 13,5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος εξαιτίας της πανδημίας του COVID – 19, η κερδοφορία προ φόρων παρέμεινε σταθερή ως αποτέλεσμα της συγκράτησης των εξόδων προβολής και διαφήμισης καθώς και της ορθής διαχείρισης των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας.

 Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών ήταν από τους πιο βαριά πληγέντες λόγω του lockdown που επιβλήθηκε τον Μάρτιο του 2020 με το καθολικό κλείσιμο της εστίασης για περισσότερο από δυόμιση μήνες καθώς και τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στον τουρισμό που οδήγησε σε πτώση της συνολικής αγοράς αλκοολούχων  -22% (σε όγκους) σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της Pernod Ricard Hellas ανήλθαν σε €65 εκατομμύρια, €31 εκατομμύρια εκτός φόρων, παρουσιάζοντας μείωση -13,5% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €1,4 εκατομμύρια. H πτώση των πωλήσεων οφείλεται αποκλειστικά στο αρνητικό αποτύπωμα της πανδημίας στο τελευταίο τρίμηνο της χρήσης (Απρίλιος – Ιούνιος), που οι καθαρές πωλήσεις έκλεισαν -36%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

 Ο κύριος Cyril Claquin, Διευθύνων Σύμβουλος της Pernod Ricard Hellas δήλωσε σχετικά:

«Η πανδημία του COVID-19 έβαλε απότομο φρένο στην δυναμική ανάπτυξη της Εταιρείας μας. Έως τον Φεβρουάριο του 2020 οι καθαρές πωλήσεις μας έτρεχαν με σχεδόν +6% σε σχέση με το αντίστοιχο οκτάμηνο της προηγούμενης χρήσης, κερδίζοντας μερίδια και επιβεβαιώνοντας τη δυναμική μας. Η υγειονομική κρίση όμως του νέου κορονοιού τα αντέστρεψε όλα δημιουργώντας νέα δεδομένα στην αγορά και επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων της Εταιρείας. Βασική μας προτεραιότητα – ως θεμελιώδης αξία και του Group Pernod Ricard – ήταν και είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων μας και των συνεργατών μας, και εν συνεχεία επικεντρωθήκαμε στη συγκράτηση των λειτουργικών μας δαπανών και στην προστασία των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας και των ανθρώπων μας. Θα ήθελα να σταθώ λίγο σε αυτό το σημείο και να τονίσω πως, παρότι ανήκαμε στους πιο βαριά πληγέντες κλάδους, δεν έγινε καμιά χρήση των διατάξεων που μας παρείχε ο νόμος ως προς τους εργαζόμενους αλλά και τους συνεργάτες μας:  Κανένας εργαζόμενος μας δεν βγήκε σε αναστολή, κανένας μισθός δεν μειώθηκε, καμία παράταση πληρωμής δεν δόθηκε σε επιταγές που είχαμε εκδώσει προς τους προμηθευτές μας. Αισθάνομαι περήφανος για αυτές τις αποφάσεις σύμφωνα και με το Εταιρικό μας όραμα « Εμπνέοντας ανθρώπινες στιγμές για την Ελλάδα».   Έχοντας προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα, περιμένουμε με ανυπομονησία να συναντήσουμε, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, στα μπαρ και τα εστιατόρια αυτούς που βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της εταιρείας μας, τους καταναλωτές.»

 Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Pernod Ricard Hellas κατέβαλε μέσα στη χρήση €48 εκατομμύρια σε φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (€210  εκατομμύρια κατά τις τέσσερις τελευταίες οικονομικές χρήσεις), συμβάλλοντας στην προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, συγκρατημένη πτώση διαπιστώνεται και στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Pernod Ricard παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Ιούλιος 2020 –  Δεκέμβριος 2020). Συγκεκριμένα, σημειώθηκε μείωση κατά -3,9% στις οργανικές πωλήσεις, που ανήλθαν στα €4.985 εκατομμύρια, και -2,4% μείωση κερδών προ φόρων,  που ανήλθαν στα €1.746 εκατομμύρια. Η Pernod Ricard κέρδισε ή διατήρησε τα  μερίδια της σε βασικές αγορές, ιδίως στην Ευρώπη, παρά τις δυσχέρειες στη αγορά και του περιορισμούς που επιβλήθηκαν. Αυτή η απόδοση οφείλεται κυρίως στη δυναμική διαχείριση του χαρτοφυλακίου της με έμφαση στην καινοτομία και την ισχυρή ανάπτυξη στα σουπερμάρκετ.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.