Μία νέα εποχή ξεκινά για το οινοποιείο Αβέρωφ στο Μέτσοβο, καθώς δύο από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά κρασιά του, το Κατώγι Αβέρωφ Λευκό και το Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ κυκλοφορούν με ανανεωμένη εμφάνιση. Ταυτόχρονα, παρουσιάζουν και ελαφρώς διαφοροποιημένη ποικιλιακή σύνθεση και οινοποίηση, αναβαθμίζοντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.
Το Κατώγι Αβέρωφ Λευκό αποτελεί πλέον ένα συνδυασμό των ποικιλιών Chardonnay, Malvasia και Μοσχάτο. Η ακριβής ποικιλιακή του σύνθεση είναι 50% Chardonnay, 30% Malvasia και 20% Μοσχάτο, με το Chardonnay να κάνει την αλκοολική ζύμωση μέσα σε δρύινα βαρέλια. Χάρη στην αλλαγή των ποικιλιών και τη ζύμωση του Chardonnay σε βαρέλια, το κρασί έχει έναν πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα που γοητεύει από την πρώτη στιγμή, ενισχύοντας παράλληλα την ευχάριστη και άκρως απολαυστική γεύση του. Πρόκειται για ένα κρασί που μετουσιώνει την πορεία του στον χρόνο, προσφέροντας μια στιβαρή γεύση με ευδιάκριτη ποιότητα.
Το Κατώγι Αβέρωφ Ροζέ, ένα ημίξηρο Ξινόμαυρο, διατηρεί έκδηλη την εκφραστικότητα και την ικανότητά του να συνοδεύει πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Το χαρακτηριστικό αρωματικό δυναμικό του κρασιού κυριαρχείται από αρώματα φράουλας και κερασιού, ενώ η γεύση του κρασιού παραμένει απολαυστική, ισορροπώντας ανάμεσα στην οξύτητα του Ξινόμαυρου και στα ελαφρώς γλυκά στοιχεία που της προσδίδει η οινοποίηση ως ημίξηρου κρασιού.
Το οινοποιείο-αποσταγματοποιείο Αβέρωφ στο Μέτσοβο, επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στη Βόρεια Ελλάδα, καλλιεργώντας και αξιοποιώντας αμπελώνες στο Μέτσοβο, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων, καθώς και στις σημαντικές οινοπαραγωγικές ζώνες της Νάουσας, του Αμυνταίου και της Γουμένισσας. Παράγει κρασιά και αποστάγματα με ιδιαίτερη φροντίδα διασφαλίζοντας, μέσω της καλής πρώτης ύλης, την εκφραστικότητα των αρωμάτων και την ευχάριστη γεύση τους, στοιχεία τα οποία τα καθιστούν αγαπητά σε όλους. Κρασιά συνυφασμένα με τις καθημερινές αλλά και τις σημαντικές στιγμές της ζωής.