fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Τεράστια εμπορική επιτυχία με 51.000 επισκέπτες για τη HORECA 2022

από Newsroom
996 προβολές

Η HORECA 2022 συγκέντρωσε χιλιάδες επαγγελματίες μέσα σε τέσσερις ημέρες και απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για την επανεκκίνηση των κλάδων του τουρισμού και της μαζικής εστίασης αλλά και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα. Η κορυφαία έκθεση υποδέχτηκε 51.000 επαγγελματίες από τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση από κάθε γωνιά της Ελλάδας και επιβεβαίωσε ότι μπορεί αποδεδειγμένα να εγγυηθεί την υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών της ακόμα στην post-covid εποχή. Η τεράστια δυναμική και επίδραση που έχει η έκθεση στους δύο αυτούς καίριους κλάδους της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συμβολή της στην ανάπτυξη τους επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι από τον συνολικό αριθμό των επισκεπτών 13.134 ήταν στελέχη ξενοδοχείων και 21.683 ήταν στελέχη από επιχειρήσεις της μαζικής εστίασης και της καφεστίασης. Στοιχεία που από μόνα τους δείχνουν πόσο ανάγκη είχε η αγορά της επιστροφή της έκθεσης.

 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην έκθεση

Το παρών στην έκθεση HORECA 2022 έδωσε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας και με έμπρακτο τρόπο την στήριξή του στο δυναμικό κλάδο των εμπορικών εκθέσεων. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του περιηγήθηκε και στα τέσσερα Halls της έκθεσης, συνομίλησε με τους εκθέτες, είδε από κοντά τον παλμό της αγοράς του τουρισμού και της μαζικής εστίασης και δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που ο εκθεσιακός κλάδος κάνει την δική του επανεκκίνηση και πως εισέπραξε θετική ενέργεια, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι “είμαστε μπροστά σε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο καθώς και ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης”.

Για «απροσδόκητη» επιτυχία κάνουν λόγο οι εκθέτες

Η εντυπωσιακή προσέλευση επαγγελματιών από την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της HORECA, ξεπέρασε όλες τις εμπορικές προσδοκίες των εκθετών, οι οποίοι φυσικά είχαν εμπιστοσύνη στην δυναμική και την εμπορική αποτελεσματικότητα της έκθεσης αλλά ήταν συγκρατημένοι λόγω των συνθηκών που επικρατούν την τελευταία χρονικά περίοδο. Όμως, η συρροή των χιλιάδων decision maker του κλάδου της φιλοξενίας για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες, τους γέμισε με χαμόγελα, αισιοδοξία και η HORECA 2022 αποτέλεσε ένα ολοζώντανο εμπορικό φόρουμ, όπου οι 500 αυτοί εκθέτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν παρά πολλές επαφές, τέτοιας ποιότητας και ποσότητας που ξεπερνούν κάθε άλλο τρόπο επικοινωνίας με πελάτες και δυνητικούς πελάτες τους. Παράλληλα, στις δηλώσεις τους εξήραν την άψογη διεξαγωγή της έκθεσης σε covid free συνθήκες που τους έδωσε την δυνατότητα να συναντηθούν και να πραγματοποιήσουν ραντεβού χωρίς σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ενθουσιασμένοι και οι επισκέπτες

Από την πλευρά τους, οι χιλιάδες επαγγελματίες -ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία, εταιρείες catering, αρχιτεκτονικά γραφεία που επισκέφτηκαν την φετινή διοργάνωση εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους, αλλά και για πολλά διαφορετικά budget. Εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από τον όγκο, την ποικιλία, την ποιότητα και την καινοτομία των εκθεμάτων που βρήκαν στα περίπτερα των 500 εκθετών και που θα τους βοηθήσουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επιχείρησής τους. Παράλληλα, έμειναν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τις πρωτότυπες ιδέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα special events.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών και τα special events

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Στο Business Lab μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ, τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και για τις τάσεις στο digital marketing και το management. Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail στο Beer & Spirits show για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παράλληλα, τα θέματα της αειφόρου γαστρονομίας και της βιωσιμότητας των πιάτων, καθώς και οι νέες τάσεις και καινοτομίες στην εστίαση αναλύθηκαν στο Gastronomy Forum .

Οι επιχειρηματίες των Ξενοδοχείων, της Μαζικής Εστίασης και της Καφεστίασης δίνουν ξανά ραντεβού 10-13 Φεβρουαρίου στην HORECA 2023!

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.