Η μπύρα, είναι ένα ποτό που όλοι μας αγαπάμε και πίνουμε. Εκτός από αυτό μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και στη μαγειρική μας, για να δώσουμε γεύση, άρωμα και σώμα στις δημιουργίες μας. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα tips για το πώς χρησιμοποιούμε με σωστό τρόπο την μπύρα για να έχουμε τέλειο γευστικό αποτέλεσμα.
- Ξεκινώ με το πιο διασκεδαστικό και βασικότερο απ’ όλα, που είναι να χρησιμοποιούμε στη μαγειρική μας, μία μπύρα που μας αρέσει και να πίνουμε. Η επίγευση της μπύρας μένει στο φαγητό, όποτε διαλέγουμε ανάλογα με την προτίμηση μας μια μπύρα ελαφριά, φρουτώδης, με δυνατή γεύση ή πικρή. Όση δεν χρησιμοποιηθεί μπορεί να καταναλώνεται ταυτόχρονα με την παρασκευή της συνταγής
- Καθώς η μπύρα λόγω του λυκίσκου έχει από τη φύση της πικρή γεύση καλό είναι να χρησιμοποιούμε γλυκά λαχανικά όπως καλαμπόκι, καρότο και κρεμμύδι για να ισορροπήσουν τη γεύση
- Το φαγητό δεν πρέπει να κοχλάζει αλλά να σιγοβράζει για να μην πικρίσει από την μπύρα
- Αν μαγειρεύουμε με ελαφριά μπύρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για λίγη ώρα για να μην χάσει τα αρώματα της
- Αν θέλουμε μια πιο έντονη και δυνατή γεύση, χρησιμοποιούμε μια με σκουρόχρωμη μπύρα
- Αν για κάποιο λόγο θέλουμε να απαλύνουμε τη γεύση της μπύρας πριν την μαγειρέψουμε, τη βάζουμε σε σιγανή φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Η μπύρα είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσουμε είτε για να κάνουμε μαρινάδες, είτε για να τη μαγειρέψουμε, όχι όμως για να την χρησιμοποιήσουμε σε κουρκούτι τηγανίσματος.
Αφού λοιπόν είδαμε πώς επεξεργαζόμαστε την μπύρα μας ας δούμε και κάποιες ιδέες για το πώς μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική μας.
- Για πιο αφράτο κιμά, μπορούμε αντί για νερό να μουσκέψουμε το ψωμί σε μπύρα. Με αυτό τον τρόπο εκτός από αφράτο επιτυγχάνουμε πιο γευστικό κιμά
- Μπορούμε να μαρινάρουμε κοτόπουλο, χοιρινό ή κυνήγια σε μπύρα. Η μπύρα μαλακώνει το κρέας και ενισχύει τη γεύση τους
- Προσθέτοντας μερικές σταγόνες μπύρα σε σάλτσες με τυριά σπάμε τη λιπαρότητα και δροσίζουμε τη γεύση τους
- Μπορούμε να μαγειρέψουμε και θαλασσινά σε μπύρα. Για παράδειγμα, ένα ψάρι μπορεί να γίνει στον ατμό αντικαθιστώντας απλά το νερό με μπύρα ή ακόμη και να αχνίσουμε με αυτή μύδια ή γαρίδες για έναν διαφορετικό μεζέ. Σκεφτείτε να ταιριάξετε μία oyster stout με τα θαλασσινά σας.
Αυτές είναι μόνο μερικές γρήγορες και εύκολες ιδέες και προτάσεις χρήσης της μπύρας στην κουζίνα. Η μαγειρική είναι φαντασία και δημιουργία, αφήστε τις ελεύθερες και μαγειρέψτε. Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μας τα αποτελέσματα των δημιουργιών σας ή ακόμη και τα δικά σας tips στον χώρο σχολίων του site.