περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Ραγού μανιταριών με χωριάτικο λουκάνικο και δεντρολίβανο

από Kostas Koveos
1,6K προβολές

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σε κάθε μπυραρία ή bar,συνοδεύουμε την μπύρα μας με κάτι σχάρας όπως κάποιο λουκάνικο ή finger food και γενικότερα κάτι πιο συνηθισμένο. Το «Ραγού μανιταριών με χωριάτικο λουκάνικο και δεντρολίβανο» προσφέρει στους επισκέπτες σας μία ξεχωριστή απόλαυση, καθώς οι γεύσεις ενώνονται με τρόπο που επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς με διαφορετικούς τύπους μπύρας ή και κρασιού.

sausage and mushrooms dish

Ραγού μανιταριών με χωριάτικο λουκάνικο και δεντρολίβανο

Μερίδες: 4 Προετοιμασία: Μαγείρεμα:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Βαθμός 5.0/5
( 4 ψήφους )

ΥΛΙΚΑ

10 μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πιπεριά πράσινη και ½ κόκκινη κομμένες σε κύβους
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
4 τοματίνια κομμένα στη μέση
λίγο μπούκοβο ή chili
200 ml σάλτσα demi glace
λίγη πάπρικα καπνιστή
αλάτι και πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ από κάθε πλευρά, το βγάζουμε και το κρατάμε ζεστό.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, για 2-3’ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’ ακόμα.
  • Προσθέτουμε την σάλτσα, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 10΄σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν έχει δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα τοματίνια, διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι κι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
  • Στήνουμε σε βαθύ πιάτο, με το ραγού από κάτω, το λουκάνικο από πάνω και τελειώνουμε με φέτες από ραπανάκι, φρέσκο πιπέρι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
Did You Make This Recipe?
How you went with our recipes? Tag us on Instagram at @beerandbarmag.

Πρώτη δημοσίευση στα Ελληνικά: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 8

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.