Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, σε κάθε μπυραρία ή bar,συνοδεύουμε την μπύρα μας με κάτι σχάρας όπως κάποιο λουκάνικο ή finger food και γενικότερα κάτι πιο συνηθισμένο. Το «Ραγού μανιταριών με χωριάτικο λουκάνικο και δεντρολίβανο» προσφέρει στους επισκέπτες σας μία ξεχωριστή απόλαυση, καθώς οι γεύσεις ενώνονται με τρόπο που επιτρέπει πολλούς συνδυασμούς με διαφορετικούς τύπους μπύρας ή και κρασιού.

ΥΛΙΚΑ
10 μανιτάρια λευκά κομμένα στη μέση
1 χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ πιπεριά πράσινη και ½ κόκκινη κομμένες σε κύβους
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
4 τοματίνια κομμένα στη μέση
λίγο μπούκοβο ή chili
200 ml σάλτσα demi glace
λίγη πάπρικα καπνιστή
αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, χωρίς λιπαρή ουσία για 2’ από κάθε πλευρά, το βγάζουμε και το κρατάμε ζεστό.
- Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, για 2-3’ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’ ακόμα.
- Προσθέτουμε την σάλτσα, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 10΄σε χαμηλή φωτιά.
- Όταν έχει δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα τοματίνια, διορθώνουμε την γεύση με αλάτι και πιπέρι κι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
- Στήνουμε σε βαθύ πιάτο, με το ραγού από κάτω, το λουκάνικο από πάνω και τελειώνουμε με φέτες από ραπανάκι, φρέσκο πιπέρι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
Πρώτη δημοσίευση στα Ελληνικά: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 8