fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Αργύρης Βενιαμίν

από Δημήτρης Ριμπόπουλος
1,7K προβολές

Ευχάριστος, χαμογελαστός και κοινωνικός. Όσοι τον έχουμε γνωρίσει δεν έχουμε να του προσάψουμε κάποιο αρνητικό. Ο Αργύρης Βενιαμίν μόνο ο «βενιαμίν», δηλαδή μικρός, του χώρου δεν είναι. Αν δεν πιείτε ποτό από τα χέρια του, σίγουρα θα πιει από τα δικά σας, σε μια από τις επισκέψεις του με την ιδιότητα του Brand Ambassador, στην επιχείρηση σας.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

2003.

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Χαρτζιλίκι.

  • Τι κάνει την δουλειά σου συναρπαστική;

Το ποτό.

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Επιχείρηση. Σε αντίθεση με τα ξενοδοχειακά  εστιατόρια,  είναι πολύ λίγα τα ξενοδοχεία που έχουν αξιοποιήσει και αναπτύξει το κομμάτι του μπαρ.

  • Πόλη ή νησί;

Μια και κατάγομαι από ένα τουριστικό μέρος αυτό που ήθελα να ζήσω ήταν οι ρυθμοί της πόλης, όποτε μέχρι στιγμής απολαμβάνω τη ζωή στην Αθηνά.

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Δεν έχω ζήσει μόνιμα στο εξωτερικό, αν κάποια στιγμή το κάνω θα σας πω με σιγουριά.

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail

Whisky, εσπεριδοειδή, Whisky Crusta

  • Αγαπημένη μπύρα;

Kirki Pale Ale.

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Throw, Shaker.

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Κωνσταντινούπολη.

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Όχι, αλλά ούτε ο bartender έχει πάντα δίκιο.

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στην χώρα μας σήμερα;

Θεωρώ πως έχουμε ένα πολύ καλό επίπεδο.

  • Διαβάζεις σχετικά με τον χώρο;

Αυτό που διαβάζω τώρα είναι το Mac Lean’s Miscellany of Whisky και το προτείνω ανεπιφύλακτα.

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα έναν διαγωνισμό bartending»;

Σίγουρα αναγνωρισιμότητα, αλλά υπάρχουν πολλές μεταβλητές οι οποίες ορίζουν πως θα λειτουργήσει μια νίκη για τον κάθε ένα.

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα και ταξίδι, δικτύωση, ενημέρωση;

Για όλα όσα αναφέρθηκαν.

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στην δουλειά σου;

Το απεριόριστο της εξέλιξης που μπορείς να έχεις στον κλάδο.

  • Ο ιδανικός bartender ποιά στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Αντίληψη – Υπομονή – Διορατικότητα. Και πολύ καλό συκώτι…

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Και τα δυο για διαφορετικό αποτέλεσμα.

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender Ambassador 😉

  • Που θα μας πήγαινες για ποτό;

Στο Spoiled στη Δάφνη και στο Jazz in Jazz στο Κολωνάκι.

  • Την μπύρα σου την πίνεις…..;

Μαζί με ένα σφηνάκι whisky.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Αθήνα

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.