fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Αλέξανδρος Τζωρτζάκης

από Δανάη Μαργαριτίδη
2,1K προβολές

Ο Αλέξανδρος  Τζωρτζάκης σπούδασε Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αλλά τον κέρδισε η δημιουργικότητα των μπαρ με την οποία τροφοδοτεί την παιδικότητα του. Χαμογελαστός και αεικίνητος, τα πρωινά θα τον συναντήσετε να γυρίζει την Αθήνα μιλώντας για την αγαπημένη του μπύρα Voreia. Τα βράδια αν είστε τυχεροί μπορεί να σας σερβίρει στο Spiti Bar. Μπορεί να κάθετε δίπλα σας απολαμβάνοντας το ποτό του, μια μπύρα ή και τα δύο μαζί σε ένα chaser.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Συνολικά 15 χρόνια, σε όλα τα πόστα ενός bar.

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Νομίζω, όπως και τους περισσότερους συναδέλφους μας συνδέει, με κάποιο μυστήριο τρόπο, με την παιδική μας φαντασία και δημιουργικότητα.

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Απρόσμενοι συνδυασμοί της στιγμής, όμορφες μουσικές, φίλοι στο bar, χαμόγελα από ανθρώπους που γνώρισες πριν λίγες ώρες και υλικά απ’ όλον τον κόσμο.

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Επιχείρηση, όπου το bar είναι ο πρωταγωνιστής.

  • Πόλη ή νησί;

Κατάγομαι από νησί, δουλεύω στην πόλη

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Αθήνα τον δεκαπενταύγουστο, με τις παραλίες της Χαλκιδικής, το φαγητό της Κρήτης και τον δημόσιο τομέα της Κοπεγχάγης.(πιάνονται και τα φανταστικά μέρη έτσι;)

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail

Whisky, εσπεριδοειδή, Daiquiri

  • Αγαπημένη μπύρα;

Voreia Pils ♥

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Shake και Garnish Tong.

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Κερδίζει η Κωνσταντινούπολη, προς το παρόν.

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Έχει δικαίωμα να είναι απαιτητικός, αρκεί να μην γίνεται αγενής και σε παράλογο βαθμό.

  • Ποιά είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Νιώθω να αλλάζει ο προσανατολισμός, απ’ το «cocktail craze», σε πιο απλές αισθητικά και γευστικά προσεγγίσεις. Νομίζω αρχίζει η εποχή της ωριμότητας.

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Στον ελεύθερο μου χρόνο προσπαθώ να ενημερώνομαι και εξελίσσομαι όσο περισσότερο μπορώ. (Liquid intelligence – Dave Arnold, The World Atlas of Whisky – David Broom).

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Σημαίνει επιβράβευση της ιδέας και της προσπάθειας, να την αποδώσω στην καλύτερη της μορφή. Αν και η μεγαλύτερη επιβράβευση, είναι όλη η διαδικασία ως εκεί.

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Θα προσπαθήσω να τα συνδυάσω όλα, όσο γίνεται.

  • Τι ή και ποιός/ά μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Η έμπνευση βρίσκεται παντού γύρω μας, περιμένοντας να την ανακαλύψουμε!

  • Ο ιδανικός bartender ποιά στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Καθαριότητα, ευγένεια, γνώση, εν συναίσθηση.

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Tasting.

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender και Ambassador.

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Μου φαίνεται πως ένα Bloody Mairy με ανανά απ’ το μενού του 9Βήτα, στο Χαλάνδρι θα ήταν ό,τι έπρεπε.

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;

Με κάθε ευκαιρία.

Spiti Bar

Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.