fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Θέμος Κοντοδήμας

από Δανάη Μαργαριτίδη
1,7K προβολές

Ο Θέμος ακόμη και να μην τον γνωρίζεις θα σε κερδίσει με το χιούμορ, το χαμόγελο του και την ευγενική φυσιογνωμία του. Tο 2010 έκανε το μεγάλο βήμα και μετακόμισε στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου και ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τον κόσμο του μπαρ. Το 2013 γύρισε στην Αθήνα και εκεί σιγουρεύτηκε πως ο κόσμος του μπαρ είναι ο δικός του κόσμος.

Μετά από μακροχρόνιες θητείες σε μερικά από τα πιο γνωστά bar της πρωτεύουσας, πλέον είναι ο Brand Ambassador του Beefeater London Dry Gin στην Ελλάδα, κάνοντας δύο πράγματα που αγαπά, να σερβίρει ανθρώπους και να μοιράζεται γνώσεις για αποστάγματα.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Από το 2010, με ένα χρόνο παύσης, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Βρισκόμενος στο εξωτερικό, ήταν η πρώτη «καλή» δουλειά που μου προσφέρθηκε και όταν την ξεκίνησα, συνειδητοποίησα πως πλέον αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Όμορφος κόσμος με χαλαρή διάθεση, μέσα και έξω από το μπαρ, όμορφη μουσική και μέρος να δουλεύεις. Συν τη δημιουργικότητα. Απλό!

  • Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;

Επιχείρηση, για την ατμόσφαιρα και την ελευθερία που σου προσφέρει σε διάφορους τομείς. Τα ξενοδοχεία πλέον στην Ελλάδα, έχουν καλύτερες εργασιακές συνθήκες από τις επιχειρήσεις

  • Πόλη ή νησί;

Αν και αγαπώ τα νησιά, νομίζω πως μόνο στην πόλη θα μπορούσα να ζήσω για πολύ καιρό

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Μεγάλη κουβέντα… Έχοντας ζήσει στο εξωτερικό, το έχω πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, αλλά πλέον μάλλον Ελλάδα…

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Το σκωτσέζικο ουίσκυ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Θα πω το αλάτι, γιατί θεωρώ πως μεταμορφώνει και επεκτείνει τη γεύση. Cocktail, το Boulevardier

  • Αγαπημένη μπύρα;

So far, η Αστερόεσσα από το ζυθοποιείο Αναστασίου. Μοναδική Pale Ale. Με μια φράση, υπέροχα νόστιμη!

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Θα πω το roll , κυρίως γιατί έχει λόγο ύπαρξης σαν τεχνική. Επίσης, δίνει στα μάτια του πελάτη ένα ακόμα ενδιαφέρον. Εργαλείο, φυσικά το σημειωματάριο!!

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

New Orleans, baby!

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Sorry guys, φυσικά και όχι. Αν υπάρχει σεβασμός, βέβαια, όλα βρίσκονται

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Η αναλογία ποιοτικών bars ανάμεσα στα πιο… απλά είναι από τις υψηλότερες του κόσμου

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Όσον αφορά τις εξελίξεις του κλάδου, προσπαθώ να διαβάζω και να ενημερώνομαι όσο περισσότερο μπορώ. Όσον αφορά νέες γνώσεις, προσπαθώ ακόμα περισσότερο. Μ’αρέσει να μαθαίνω συνέχεια και να εξελίσσομαι

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Το να κοιτάς το μέλλον από εκεί και πέρα. Να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι σαν άνθρωπος και επαγγελματίας και να μην εφησυχαστείς στη νίκη. Πολλές φορές, τελικά εξελίχθηκαν και έκαναν καριέρα όσοι έχασαν ένα διαγωνισμό

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Προσωπικά, μου αρέσει να συνδυάζω και τα δύο. Θα επιλέξω έναν προορισμό για διακοπές, επειδή εκείνη την περίοδο θα υπάρχει μια έκθεση bartending

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Με εμπνέουν οι επαγγελματίες που κοιτούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, να εξελίσσονται και να εμπνέουν. Οι άνθρωποι που δε μιλούν για τη δουλειά τους, αλλά αφήνουν εκείνη να μιλήσει για αυτούς

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Κυρίως σεβασμό και ομαδικότητα. Τα υπόλοιπα έρχονται στην πορεία και μέσα από την ομάδα

  • Σεμινάριο ή Tasting/Pairing;

Ιδανικά, ένας συνδυασμός των δύο. Χρειάζονται και τα δύο, είτε ξεχωριστά, είτε μαζί, όσο περισσότερο είναι δυνατόν

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Once a bartender, always a bartender! Από εκεί και πέρα, στο βάθος του χρόνου και όταν έχει ουσία, βλέπω την ιδιότητα του Brand Ambassador σαν την μετέπειτα εξέλιξη ενός bartender. Αυτό ή το να ανοίξει μία δική του επιχείρηση

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Πολλά τα μέρη, αλλά αυτό που θα σας πήγαινα τώρα είναι το Naif στο Νέο Κόσμο. Και μετά στο Tiki Bar στο Κουκάκι, για ένα «τελευταίο» ποτό

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Simone Caporale και Johnny Cash! Απλά, θεοί και οι δυο τους… Και πόσο ενδιαφέρον ένα ποτό μαζί τους!

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε γι’ εσένα;

Είμαι δίδυμος στο ζώδιο, χαχαχα! Μπορεί πολλές φορές να μη μου φαίνεται, αλλά είμαι ντροπαλός άνθρωπος

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τον Nicky Neykov, πλέον Brand Ambassador γνωστού οίκου αποσταγμάτων στη Βουλγαρία, όπου στα πρώτα μου βήματα, την αγάπη του για το μπαρ, την έκανε πάθος μου

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;

Στους 5-6 °C αν είναι Lager, στους 8 °C αν είναι…πλάκα κάνω… Με καλή παρέα, φυσικά!

Brand Ambassador Beefeater London Dry Gin

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 13 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.