Ο Άγγελος Κουρτσόπουλος γεννήθηκε το 1986, στην Ελλάδα. Σπούδασε στην σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και έχει εργαστεί στο Λονδίνο και σε πολλές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης. Θα τον βρούμε στην Μύκονο, πίσω από το μπαρ του Beef Bar.
- Από πότε δουλεύεις σε bar;
Από το 2006.
- Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;
Επειδή μου αρέσει η δημιουργία και το fine dinning.
- Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;
Το διάβασμα, οι δοκιμές σε αποστάγματα, η δημιουργία, ο χαρακτήρας, η καθαριότητα, η τεχνική και φυσικά το hospitality.
- Πρωί ή νύχτα;
Κυρίως νύχτα.
- Bar σε ξενοδοχείο ή επιχείρηση;
Έχω κάνει και τα δυο αλλά προτιμώ, επιχείρηση.
- Πόλη ή νησί;
Πόλη.
- Ελλάδα ή εξωτερικό;
Έχω κάνει και εξωτερικό, Λονδίνο και Αίγυπτο, αλλά προτιμώ Ελλάδα.
- Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;
Whisky, bitters, Boulevardier.
- Αγαπημένη μπύρα;
Brewdog Punk IPA
- Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;
Mixing glass και stirring.
- Ταξιδιωτικός προορισμός;
Νησιά Καραϊβικής
- Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;
Σχεδόν πάντα.
- Ποιά είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;
Έχει μεγάλη εξέλιξη άλλα καμιά φορά και έμμεση εκμετάλλευση.
- Μηχανή / Αυτοκίνητο / Μέσα Μαζικής Κυκλοφορίας. Πως επιλέγεις να κυκλοφορείς;
Αυτοκίνητο.
- Πού θα μας πήγαινες για ποτό;
Café bar 51 στην Καλαμάρια.
- Την μπύρα σου την πίνεις…..;
Φυσικά, πάντα σε ποτήρι!
Beef Bar
Μύκονος