fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Κωνσταντίνα Καραμπούλα

από Δανάη Μαργαριτίδη
1,9K προβολές

Στη συγκεκριμένη στήλη προσπαθώ να δίνω βήμα σε νέα παιδιά με αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Κάπως έτσι αποφάσισα σε αυτό το τεύχος να γνωρίσουμε καλύτερα την Κωνσταντίνα Καραμπούλα. Νέα, χαμογελαστή με φοβερή ενέργεια και ευγένεια! Με καταγωγή από τα Τρίκαλα δραστηριοποιείται ήδη 10 χρόνια στην εστίαση και μπορεί να μπήκε στον συγκεκριμένο κλάδο με σκοπό την οικονομική ανεξαρτησία της στην πορεία όμως το αγάπησε και ξεκίνησε να μαθαίνει και να εξελίσσετε μέσα σε αυτόν. Αγαπάει τις zero waste τεχνικές και συνεχώς διαβάζει, ενημερώνεται και πειραματίζεται πάνω σε αυτές. Θα την βρείτε να σερβίρει ποτά στο Sazerac στο Ψυρρή, σε διάφορα events αλλά και στο Shelter.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Από το 2016

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Μου αρέσει να δημιουργώ γεύσεις και νέες ιδέες. Επίσης η επαφή με τον κόσμο και το γεγονός ότι τους βλέπω να περνάνε καλά.

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Η αγάπη μου γ’ αυτή και το πάθος μου για εξέλιξη

  • Bar σε ξενοδοχείο ή σε επιχείρηση 

Επιχείρηση

  • Πόλη ή νησί; 

Νησί

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα αλλά δεν θα έλεγα όχι και στο εξωτερικό αν μου δίνονταν η ευκαιρία

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Tequila, μοσχολέμονο και φυσικά Margarita

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Shake, τσιμπίδα

  • Αγαπημένη μπύρα;;

Desperados

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Νέα Υόρκη

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Όχι

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Έχει εξελιχθεί πολύ και το επίπεδο είναι πολύ υψηλό

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Προσπαθώ καθημερινά να ενημερώνομαι και να διαβάζω διαφορά sites σχετικά με τον κλάδο μας

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Σίγουρα σημαίνει αναγνωρισιμότητα και βελτίωση αρκεί βέβαια να μην υπάρχει έπαρση

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Θα φροντίσω να συνδυάσω και τα δυο. Πρώτα η δουλειά και ύστερα η βόλτα

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Η αγάπη για αυτό που κάνω και οι δυνατότητες που έχω μέσα σε αυτή

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Χαμόγελο, ευγένεια σεβασμό, αγάπη και γνώση για το αντικείμενο του

  • Σεμινάριο ή Tasting/ Pairing;

The Perfect Trio… και τα τρία έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Bartender

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Barro Negro Athens, σας είπα αγαπώ την τεκίλα

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Salvatore Calabrese και τον Jonny deep

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για ‘σένα;

Είμαι ψυχαναγκαστική και ξεχνάω τα πράγματα μου ούπς…

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Τον Σάκη Παπαγιάννη, τον άνθρωπο που μου έδωσε χώρο να κάνω αυτό που αγαπάω.

  • Την μπύρα σου την πίνεις…; 

Κρύα και πάντα με καλή παρέα

Instagram: konstantina_karampoula

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 20 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.