fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

The Red Lion Pub, Αθήνα

από Νικολά Ραδίσης
369 προβολές

Πρόκειται για την παλιότερη pub της Αττικής. Μετράει περισσότερα από 50 χρόνια ζωής και στην μπάρα της έχουν καθίσει και σερβιριστεί ονόματα όπως ο Frank Sinatra, ο Μάνος Λοΐζος, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και άλλοι.
Μπαίνοντας στη Red Lion νιώθουμε πως ο χρόνος έχει σταματήσει στο μακρινό 1972, όταν και άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες της ή ότι ξαφνικά ταξιδέψαμε αστραπιαία στην Αγγλία και προσγειωθήκαμε σε κάποια τοπική pub. Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει και να μην βρισκόμαστε στην Αγγλία αλλά στα Ιλίσια, τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει. Ο Δημήτρης Αμπανούδης, η δεύτερη γενιά που πλέον «τρέχει» την επιχείρηση, έχει προσθέσει τα δικά του στοιχεία, αλλά ταυτόχρονα έχει φροντίσει να διατηρήσει πολλά από όσα ο πατέρας του, Παντελής, ξεκίνησε με την δημιουργία της Red Lion. Aκόμη και οι απαραίτητες συντηρήσεις που μέσα στα χρόνια έπρεπε να πραγματοποιηθούν, έγιναν με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να είναι όπως παλιά. Η μουσική που ακούγεται στην pub είναι περισσότερο ροκ, με γνωστά κομμάτια, σε μια ένταση που δεν ενοχλεί και επιτρέπει την κουβέντα, τόσο στο μπαρ όσο και στα τραπέζια.

Ίδια παραμένει και η αγάπη για αυτό που κάνουν. Όποιος επισκεφτεί τη Red Lion δεν πρόκειται να φύγει δίχως να έχει περάσει καλά. Με 10 draught επιλογές και περισσότερες από 30 φιάλες, οι οποίες περιλαμβάνουν ζύθους τόσο από την χώρα μας όσο και από το εξωτερικό, σίγουρα βρίσκουμε εκείνον που μας ταιριάζει. Επιλεγμένα αποστάγματα, αλλά και κάποια κλασικά cocktails βρίσκονται ανάμεσα σε αυτά που μπορούμε να απολαύσουμε, χωρίς φανφάρες και φιοριτούρες, πάντα όμως με έμφαση στην ποιότητα.
Ο Δημήτρης προσπαθεί να προωθεί τις προσπάθειες της ελληνικής σκηνής ζύθου, έχοντας πάντα επιλογές σε φιάλη, αλλά και σε βαρέλι από κάποιο μικροζυθοποιείο της χώρας μας. Γι’ αυτό το σκοπό διατηρεί και τη μια βρύση του πάντα «ευέλικτη» ώστε να κουμπώνει σε αυτή guest βαρελάκια, τα οποία φροντίζει να αλλάζει συχνά προσφέροντας διαφορετικές επιλογές στους πελάτες του. Στη Red Lion δεν πίνουμε μόνο. Σίγουρα μαζί με τον ζύθο μας θα προφερθεί και ένα μπολ με pop corn με ένα ιδιαίτερο μίγμα πάπρικας και άλλων μπαχαρικών, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα σε λουκάνικα, αλλαντικά και τυριά.

Αν σταθείτε τυχεροί μπορεί να σας σερβίρει και ο κύριος Παντελής, μπαμπάς όχι μόνο του Δημήτρη αλλά και της Red Lion, ο οποίος διαθέτει ακόμη άσβηστο το πάθος γι’ αυτό που ξεκίνησε πριν τόσα χρόνια. Συχνά βρίσκεται εκεί, να εξυπηρετεί πάντα χαμογελαστός, και σίγουρα με κάποια ιστορία από τα παλιά.

Η δικιά μας πρόταση είναι να καθίσετε το πλάι της μπάρας, να απολαύσετε τον ζύθο σας και γιατί να μην παίξετε και βελάκια με την παρέα σας ώστε να καταλήξετε στο ποιος θα πληρώσει τελικά το λογαριασμό της υπέροχης αυτής βραδιάς.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Σάββατο: 20:00-02:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία
Νηριήδων 16, 11634 Αττική
+2107228149 
Facebook, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 20 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.