fbpx

Barro Negro (Αθήνα)

από Nicola Radisis
224 προβολές

Το opening του έγινε τον Ιούνιο. Το Barro Negro στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα bar αφιερωμένο στο Μεξικό και τα αποστάγματα αγαύης. Η ομάδα του Barro Negro αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη κατηγορία αποσταγμάτων αρκετά χρόνια. Η «αγία τριάδα» του Barro Negro είναι οι: Στέλιος Παπαδόπουλος, Γιώργος Καβακλής και Θάνος Ξύκης, bartenders που έχουν «ματώσει» για την τεκίλα, το μεσκάλ και την ακόμα άγνωστη στη χώρα μας raicilla. Στην τριάδα αυτή να προσθέσουμε και τους Σπύρο Πανόπουλο, Ελπίδα Αντωνοπούλου και Ηλία Τσιαβλή.

Εμπνευσμένοι από τη μεξικάνικη χειροτεχνία, αποφάσισαν να ονομάσουν το bar «μαύρο πηλό» (Barro Negro), από τα σκεύη με μοναδικά σχέδια και το τυπικό μαύρο χρώμα που προέρχεται από την Oaxaca. Minimal διακόσμηση που παραπέμπει σε hacienda στο Μεξικό, χωρίς τα έντονα χρώματα και υπερβολικά σύμβολα. Η καμάρα με τα ποτά –ορατή από κάθε γωνία εντός και εκτός της επιχείρησης– αγκαλιάζει περισσότερες από 120 ετικέτες tequila, mezcal και raicilla. «Είναι ίσως το μοναδικό bar στο κέντρο της Αθήνας με θέα θάλασσα» λέει χαριτολογώντας ο Στέλιος Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στο κτήριο του Πολεμικού Ναυτικού που είναι απέναντί τους. Τα cocktails κατευθύνονται φυσικά προς την φιλοσοφία της μεξικάνικης hacienta –δίχως τις υπερβολές άλλων επιχειρήσεων με cocktails που δεν αντιπροσωπεύουν τη χώρα της Νοτίου Αμερικής– με τα δυο πιο γνωστά να έχουν την τιμητική τους. Το Margarita όσο πιο αυθεντικό και αγνό πρέπει να είναι και το Paloma όσο πιο κοντά στην παράδοση. Εάν θέλετε δοκιμάστε και το Cantarito, που θεωρείται ο «πατέρας» του Paloma. Το Barro Negro είναι άλλωστε και το πρώτο Paloma Embassy by Three Cents κάτι για το οποίο είναι και είμαστε περήφανοι.

Ο ιδανικός χώρος εκπαίδευσης και μύησης των Ελλήνων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας στα αποστάγματα αγαύης, που μας καλεί να σκεφτούμε #RethinnkMexico και να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας μέσω μίας μοντέρνας μεξικάνικης –που σέβεται όμως την παράδοση– φιλοσοφίας. Για tequila ή mezcal on job training, τα cv σας στο Barro Negro κυρίες και κύριοι.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη 10:00 - 03:00
Παρασκευή-Σάββατο 10:00 - 04:00
Κυριακή 10:00 - 03:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία 
Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα
2100107618
Facebook
Nicola Radisis
Nicola Radisis

Nicola Radisis is the Publisher of Beer & Bar Magazine. Former bartender and publican, he found BeerBartender in 2012. He works as a beer consultant, is an experienced public speaker, participates as a judge in beer and bartending competitions and writes articles about anything related to the industry. He is a member of the British Guild of Beer Writers.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Σχετικά Άρθρα