fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Salto Mortale, Πεύκη

από Nicola Radisis
3,K προβολές

Αν βρεθείς με κάποιον από την περιοχή θα σου πει: «πάμε Σάλτο» ή «πάμε στου Πατούρα». Το Salto Mortale είναι ένα συνοικιακό all day bar με 13 χρόνια ιστορία, ένα «κρυφό» μέρος για να βρεθούν οι παλιοί φίλοι να πουν τα νέα τους και να γνωριστούν με νέους. Η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης Γιάννης Πατούρας, είναι φιλική και ξέγνοιαστη προκαλεί δε νοσταλγία για τα μπαρ του παρελθόντος, με το καλό ποτό και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

Είχαν την τύχη να επισκεφτώ το Salto Mortale στον πρώτο του καιρό. Τότε η διακόσμηση ήταν πολύ πιο ελαφριά, με λιγότερα έπιπλα και οι επιλογές στα ποτά πολύ περιορισμένες, ωστόσο εξακολουθούσε να είναι μια τίμια επιλογή για χαλαρή συνοικιακή έξοδο. Επισκέφθηκα ξανά αρκετές φορές την επιχείρηση, επέλεγα όμως να κάθομαι σε πιο ανοιχτό χώρο μακριά από το μπαρ. Αυτό μου στέρησε την εξέλιξη, την οποία διαπίστωσα στην πρώτη μου επίσκεψη όταν πλέον είχαμε τη δυνατότητα να καθίσουμε ξανά στο μπαρ. Οι επιλογές σαφέστατα πολύ περισσότερες, καλύπτουν κάθε επιθυμία και έχουν επεκταθεί σε κάθε γωνιά του μπαρ, προσφέροντας έναν κορεσμό συναισθημάτων αρχής γενόμενης από τους οφθαλμούς. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν επίσης ανέβει επίπεδο με τον Γιώργο Λέκκο να έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο και στη λίστα των κοκτέιλ, προσφέροντας αρωματικά και γευστικά αποτελέσματα προς τέρψη και των ετέρων αισθήσεων της όσφρησης και της γεύσης. Πρόσφατα παρουσίασαν και εμφιαλωμένα κοκτέιλ με μια καλαίσθητη ετικέτα στο ύφος του Salto Mortale. Στους ζύθους βρίσκουμε πιο εμπορικές επιλογές, χωρίς να λείπουν οι μικροζυθοποιίες.

Salto Mortale είναι η θανατηφόρα επιλογή ή άλμα, στη γυμναστική αναφέρεται σε άλμα στο οποίο ο άλτης πραγματοποιεί περιστροφή 360ο γύρω από τον άξονά του (somersault).

Το Salto Mortale πραγματοποιεί συνεχώς εκδηλώσεις, με ψυχαγωγικό χαρακτήρα από μουσικά πάρτι μέχρι και bbq στον δρόμο και με επιμορφωτικό χαρακτήρα όπως γευστικές δοκιμές αποσταγμάτων. Η μουσική κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι σε επίπεδα που επιτρέπουν την κουβέντα, τη νύχτα ανεβαίνει όμως λίγο η ένταση αφού απώτερος σκοπός είναι η διασκέδαση. Ακούγονται κυρίως soul, funk, pop αλλά και reggae, εστιάζοντας κυρίως στις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70.

Η διακόσμηση όπως ανέφερα ήταν πιο ελαφριά στην αρχή, με την πάροδο των χρόνων το Salto Mortale, χωρίς να χάνει την ταυτότητα του, δείχνει στοιχεία ωριμότητας και σε αυτή. Επιλεγμένα vintage έπιπλα σε συνδυασμό με απλές industrial κατασκευές συνδυάζονται στον εσωτερικό χώρο, ενώ στον εξωτερικό οι ξύλινες κατασκευές κάτω από τα δέντρα πλησίον της επιχείρησης, στο πάρκο-πλατεία προσφέρονται για πιο ηλιόλουστες μέρες και θερινές απογευματινές ώρες. Ιδανικό για παιδιά ή για κατοικίδια.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα - Πέμπτη 08:00 - 02:00 
Παρασκευή - Σάββατο 08:00 - 03:00
Κυριακή 08:00 - 01:00

Facebook, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 16 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.