fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Hams & Clams, Πειραιάς

από Νικολά Ραδίσης
3,K προβολές

Η βόλτα κοντά στην θάλασσα είναι στο πρόγραμμα –ειδικά το καλοκαίρι– για όσους δεν κατοικούν κοντά σε αυτή. Προορισμός η Μαρίνα Ζέας και το Hams & Clams, το οποίο έχει αλλάξει χώρο από το 2018 και προσφέρει πέρα από θέα, εκπληκτικά θαλασσινά και σε συνδυασμό με τη λίστα οίνων ή κοκτέιλ, μεταφέρει σε άλλα μέρη, εκτός Ελλάδος.

Το Hams & Clams άνοιξε λίγο πιο πάνω από εκεί που βρίσκεται σήμερα, το 2016 απέναντι (Πάργας 2 και Ακτή Θεμιστοκλέους) από το «αδελφάκι» του, το Corks & Forks. Προσδιορίζεται ως ένα oyster-tapas bar ή ένα bar-restaurant με μεσογειακή κουζίνα, ωστόσο είναι πολλά παραπάνω, αφού όπως αναφέρουν και οι ίδιοι «μπορεί να σου θυμίσει ένα comfort sea food restaurant στο Πόρτλαντ ή ένα oyster bar στο Μέιν, αλλά πολύ ευκολά και ένα θαλασσοκεντρικό ολοήμερο μαγαζί σε παραλιακό θέρετρο της Ισπανίας». Ένα νοητό ταξίδι απολαύσεων που δεν είναι ουδόλως ουτοπικό στο πιάτο και το ποτήρι σε έναν πολυπολιτισμικό χώρο. Ευχάριστο περιβάλλον, με ευγενικούς και πρόσχαρους ανθρώπους να υποδέχονται και να εξυπηρετούν συνεχώς, κάτι που λείπει από τη σημερινή εστίαση.

Η λίστα οίνων περιλαμβάνει ελληνικό και ξένο αμπελώνα, ενώ εκείνη των ζύθων –αισθητά πιο περιορισμένη– περιλαμβάνει μόλις τρεις ετικέτες. Θα μπορούσε να υπάρχει μια μεγαλύτερη επιλογή για εκείνους που λατρεύουν τον συνδυασμό θαλασσινών και οστρακοειδών με ζύθους. Η Baladin είναι ζυθοποιία και έχει εξαιρετικές ετικέτες, δεν είναι μόνο ένας ζύθος. Επίσης εξαιρετικές ετικέτες για αυτούς τους συνδυασμούς παράγουν και οι ελληνικές μικροζυθοποιίες. Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία συνδυάζουν άλλωστε τα οστρακοειδή με ζύθους πολλά χρόνια τώρα.

Το μενού σαφώς και βασίζεται στα θαλασσινά, με τα ισπανικά jamon και chorizo, το ιταλικό prosciutto και το βασισμένο σε αμερικανική κουζίνα burger να ξεφεύγουν από τη «γραμμή». Όποιος αγαπά τα οστρακοειδή δεν γίνεται να μην επιλέξει κάποια από αυτά για τη μέση, όπως και τα μπρουσκετάκια με γαρίδα, πιπεριά Φλωρίνης και χαβιάρι ή το καπνιστό σκουμπρί πάνω σε ζυμωτό ψωμί, χούμους ρεβυθιού, πίκλα κόκκινου κρεμμυδιού και αμύγδαλο. Τώρα αν θα μοιραστείτε ή όχι από τα “Share or not” είναι δική σας επιλογή και «ευθύνη». Προβλέπονται και vegan επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη τη φιλοσοφία-τάση όσων την ασπάζονται. Είμαι  περίεργος να τα δοκιμάσω σε μια μελλοντική επίσκεψη, αφού θαυμάζω τόσο πολύ την προσπάθεια που γίνεται να προσφέρονται οι ίδιες γεύσεις. Για κλείσιμο ζητήστε ένα Bloody Mary shot με στρείδι. Η μουσική και το περιβάλλον όσο νυχτώνει γίνονται πιο ατμοσφαιρικά και ρομαντικά με remixes γνωστών τραγουδιών να ακούγονται. Το Hams & Clams είναι ιδανικό για έξοδο με φίλους, για ζευγάρια ή ακόμα και για casual επαγγελματική έξοδο.

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή 18:00 - 01:00
Σάββατο 18:00 - 02:00
Κυριακή 18:00 - 01:00
Διεύθυνση - Επικοινωνία
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς 18536
+302104186683 
Facebook, Instagram

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 17 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.