fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Δημήτρης Καϊταλίδης

από Δανάη Μαργαριτίδη
1,8K προβολές

Ο Δημήτρης Καϊταλίδης ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης για περισσότερα από 15 χρόνια, ενώ έχει εργαστεί σε γνωστές επιχειρήσεις της πόλης του. Ο ίδιος πιστεύει ότι τα πόστα και οι επιχειρήσεις από τις οποίες έχει περάσει τον γέμισαν εμπειρίες, εικόνες και τεχνογνωσία. Σήμερα τον βρίσκουμε ως υπεύθυνο και bar manger στο μπαρ Nectar Distillery του ξενοδοχείου Zeus is Loose όπου εκφράζει ελεύθερα τη δημιουργικότητα και το πάθος του χωρίς περιορισμούς και στεγανά.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Από το 2004

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Γιατί θεωρώ πως είναι ένα επάγγελμα που δεν έχει περιορισμούς και «ταβάνι»

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Σίγουρα οι καινούργιες γεύσεις και συνδυασμοί όπως και η αλληλεπίδραση. Γενικά οι στιγμές που ζούμε

  • Bar σε ξενοδοχείο ή σε επιχείρηση 

Δεν έχει σημασία για ‘μένα, αρκεί οι προϋποθέσεις να είναι οι κατάλληλες

  • Πόλη ή νησί;

Πόλη!

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Δεν θα έλεγα όχι στο εξωτερικό

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Αγαπημένο απόσταγμα τεκίλα και μεζκαλ. Τα υλικά που μου αρέσει να δουλεύω είναι πολλά και cocktail θα έλεγα Daiquiri

  • Αγαπημένη μπύρα;

ΑΛΗ IPA

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Ενανθράκωση (Μπουρμπουλήθρες) και Shaker

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Μεξικό

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Σχεδόν ποτέ δεν έχει δίκιο!

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Βλέπω μια τεράστια εξέλιξη στο χώρο μας. Το θέμα είναι, το επάγγελμα μας να αποκτήσει φωνή. Κοινώς να υπάρξει ένα σωματείο ώστε να προστατεύει τον εργαζόμενο όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα επαγγέλματα

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Παρά πολύ

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Δεν έχω κερδίσει ποτέ, αλλά σίγουρα βοηθάει στην αναγνωρισιμότητα

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Και για τα δυο γιατί το bartending για ‘μένα εκτός από επάγγελμα είναι και το χόμπι μου

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Τη δουλειά μου την εμπνέουν σχεδόν τα πάντα, μπορεί να είναι κάποιο φαγητό, μια παιδική ανάμνηση, μια ταινία. Αυτό που με έχει κυριεύσει τα τελευταία δύο χρόνια λόγω και του θεματικού καταλόγου στο Nectar Distillery είναι η αρχαία Ελλάδα και η μυθολογία!

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Αντίληψη, συνέπεια, διάθεση, χαμόγελο και αγάπη για αυτό που κάνει!

  • Σεμινάριο ή Tasting/ Pairing;

Και τα δυο γιατί το καθένα προσφέρει κάτι διαφορετικό

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Βartender!

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Blue Cup, Vogatzikou 3, Ελξατε

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Ryan Reynolds και Snoop Dog

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για ‘σένα;

Μου έχουν χακάρει στο παρελθόν τα κοινωνικά δίκτυα

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Τον κύριο Χρήστο Χουσέα

  • Την μπύρα σου την πίνεις…;
    Παγωμένη

Instagram: dimitris_kaitalidis_

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 17 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.