fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Dos Margaritas

Pizza και cocktails: Το δυναμικό δίδυμο που δεν ξέρατε ότι χρειάζεστε

από Δανάη Μαργαριτίδη
539 προβολές

Ήταν κοντά στις αρχές του 2023 όταν παρέα με τον Δημήτρη Καϊταλίδη συζητούσαμε για ένα νέο project που ετοίμαζε στην πόλη του, τη Θεσσαλονίκη. «Θα συνδυάσω τα cocktails με παραδοσιακές ναπολιτάνικες πίτσες» μου είχε πει χαρακτηριστικά και αυτό ακριβώς έκανε μερικούς μήνες αργότερα μαζί με τον Νικόλα Κυριακίδη.

Οι δυο τους άνοιξαν, πριν λίγο καιρό, το Dos Margaritas. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και κάνει ακριβώς αυτό για το οποίο μου είχε μιλήσει ο Δημήτρης, συνδυάζει πίτσα και cocktails σε ένα μοντέρνο και χαλαρό περιβάλλον. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ, από την εταιρεία Rawsters, και σάντουιτς με το ίδιο ποιοτικό και γευστικό ζυμάρι που θα δοκιμάσετε και στις πίτσες σας συνδυάζοντάς τις με κάποιο από τα cocktails του καταλόγου, γιατί “pizza and cocktails are the dynamic duo you didn’t know you needed”.

Οι πίτσες του παρασκευάζονται με ζυμάρι αργής ωρίμανσης 4-7 ημερών με τη χρήση προζυμιού και όχι μαγιάς κρατώντας τη φιλοσοφία και την προσέγγιση τους όσο πιο κοντά σε αυτή της ναπολιτάνικης κουζίνας. Τα υπόλοιπα υλικά είναι και αυτά εκλεκτής ποιότητας και φρέσκα, με τα αλλαντικά να κόβονται την ώρα της παραγγελίας ενώ το ψήσιμο κάθε πίτσας πραγματοποιείται στον επιβλητικό φούρνο στο βάθος της επιχείρησης. Στα πλάνα τους είναι, επίσης, να δημιουργήσουν το δικό τους μποστάνι σε χώρο πίσω από την επιχείρηση.

Τα cocktails κινούνται σε παρόμοιο πλαίσιο, με τις φρέσκες πρώτες ύλες να έχουν και εδώ έχουν κυρίαρχο ρόλο. Τα ποτά φτιάχνονται με ιδιαίτερες τεχνικές, όπως milkwash και ανθρακώσεις, στο εργαστήριο του Dos Margaritas, ενώ ακολουθούν πιστά τη φιλοσοφία του Zero Waste και του Sustainability, χωρίς ιδιαίτερες γαρνιτούρες, με έμφαση στις καθαρές γεύσεις. Βαρύτητα, φυσικά, έχει δοθεί και στο food pairing. Στο Dos Margaritas θα μπορέσετε να απολαύσετε και τοπικούς ζύθους, από την Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, όπως τις Salonikia Honey Pils και Pale Ale αλλά και τη Sknipa Lady.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως από το χειμώνα στο χώρο του Dos Margaritas ετοιμάζεται ένα open lab, καθώς και ένα fermentation room για νέες, και σίγουρα γευστικές προτάσεις!

Αν σας αρέσει η πίτσα και τα γευστικά cocktails, τότε δεν έχετε παρά να πάτε μια βόλτα στον πεζόδρομο της Αιμίλιου Ριάδη, και να τα απολαύσετε!

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.