περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Άννα-Μαρία Σαμουλαδά

από Δανάη Μαργαριτίδη
1,8K προβολές

Την Άννα-Μαρία τη γνώρισα τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού στον οποίο ήταν η μοναδική γυναίκα διαγωνιζόμενη. Κατάγεται από τον Τύρναβο και τη Ρουμανία και όπως η ίδια λέει, μπορεί να βρέθηκε αναγκαστικά πίσω από το μπαρ, αλλά τώρα έχοντας τη δική της επιχείρηση κάνει σαν να πήρε μόλις καινούρια παπούτσια. Καλλιτεχνική φύση, έχει ασχοληθεί με τη μουσική και το θέατρο. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα θεάτρου της Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τις οποίες όμως άφησε στη μέση και πλέον «καλλιτεχνεί» πίσω από την μπάρα του Λολίτα στο κέντρο της Λάρισας, του οποίου είναι και συνιδιοκτήτρια.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Επίσημα από τα 18 μου

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Ξεκίνησα ως σερβιτόρα, αλλά κάποια στιγμή υπήρξε ανάγκη για άτομο στο μπαρ…

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Ότι μπορούμε να φτιάξουμε το βράδυ κάποιων ανθρώπων και μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ

  • Bar σε ξενοδοχείο ή σε επιχείρηση 

Σε ξενοδοχείο δεν έτυχε να δουλέψω μέχρι τώρα, όποτε επιχείρηση

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα καλοκαίρι, εξωτερικό χειμώνα

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Τσίπουρο, αλάτι, Dirty Martini

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Stir, τσιμπίδα

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Νέα Ορλεάνη

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Μόνο ο ευγενικός

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Καλύτερη από ποτέ!

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Διαβάζω καθημερινά τα ανάλογα sites και κατά καιρούς τα ανάλογα βιβλία

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Σημαίνει φοβερή ευκαιρία για νέες γνωριμίες και νέες εμπειρίες! Και ο «χαμένος» είναι μόνο κερδισμένος!

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Θα πάω εννοείται και για τα δύο, σίγουρα για δουλειά, αλλά η φύση της είναι τέτοια που σηκώνει και την βόλτα

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Μπορούν να με εμπνεύσουν κατά καιρούς διαφορετικά πράγματα όπως ένα σεμινάριο για κάποιο απόσταγμα, κάποιος/α συνάδελφος, μια βόλτα σ’ ένα καινούργιο μπαρ, αλλά σίγουρα περισσότερο μπορεί να με εμπνεύσει ένας ιδιαίτερος πελάτης, «καλός» ή και «κακός»

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Να μην τα ξέρει όλα

  • Σεμινάριο ή Tasting/ Pairing;

Σίγουρα και τα δύο

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Έχω βρεθεί μόνο από τη μια πλευρά όποτε δεν θέλω να αδικήσω την άλλη

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Στο Μπατμαν

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Σε κάποια άλλη ζωή σίγουρα με την Ada Coleman, και στο τώρα με την Λένα Κιτσοπούλου

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για ‘σένα;

Σπούδαζα στο τμήμα θεάτρου στην καλών τεχνών, δεν πήρα ακόμα το πτυχίο μου και ντρέπομαι, είμαι υδροχόος με ωροσκόπο παρθένο

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Στον κύριο Νίκο Καραίσκο, τον πρώτο άνθρωπο που με έβαλε σε αυτή τη δουλειά σχεδόν με το ζόρι, γιατί δεν είχε άτομο και τώρα μπορώ και δουλεύω στο δικό μου μαγαζί!

Instagram: annamariasamou

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 18 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.