fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Η ποτοποιία ΕΒΑ μας παρουσιάζεται μαζί με το «ΑΝΑΚΑΤΟ»

από Beer and Bar Magazine
13,K προβολές

Η Ελληνική Βιομηχανία Αποσταγμάτων ΑΕ “ΕΒΑ” από τη Μυτιλήνη μπορεί να ιδρύθηκε το 1995, αλλά η ιστορία της πηγαίνει πίσω στο 1923 και τη μακρινή Πέργαμο, όπου η πρώτη γενιά Πατρικόπουλοι ξεκίνησαν την πορεία τους για να φτάσουν το 1953 στην Επάνω Σκάλα.

Με εμπειρία που αγγίζει τα 25 χρόνια η ποτοποιία ΕΒΑ ξεκίνησε την παραγωγή της το 1996 με τα «Ούζο EΥA» και «Δίμηνο» ενώ την ίδια χρονιά πραγματοποίησε και τις πρώτες της εξαγωγές στο Βέλγιο. Το 1997 πραγματοποιεί την πρώτη εμφιάλωση του δικού της brandy.

Η νέα δεκαετία σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ποτοποιία, την οποία από το 2013 αναλαμβάνει πλέον η τρίτη γενιά Πατρικόπουλοι, φέρνοντας μαζί της καινοτομίες και φρέσκες ιδέες τόσο στην παραγωγή, όσο και στην εικόνα των προϊόντων της εταιρείας.

Η ποτοποιία ΕΒΑ είναι μια εταιρεία της οποίας η εξέλιξη βασίζεται στην εμπειρία και το μεράκι της οικογένειας στον κλάδο παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και ποτών. Με προϊόντα όπως τα κομψά, αρωματικά λικέρ μαστίχας “Mastic Tears” –σε πέντε διαφορετικές εκδοχές– Classic, Lemon, Dry, Limited Edition στη ματ μαύρη εντυπωσιακή φιάλη και Premium, στη διάφανη φιάλη με τα λευκά γραμμικά σχέδια, που παραπέμπουν στο Πυργί της Χίου. Όλη η σειρά παράγεται με απόσταξη εξαιρετικής ποιότητας μαστίχας από τα ιδιόκτητα μαστιχόδεντρα της ΕΒΑ στο χωριό Ολύμπιοι της Χίου.

Η γκάμα όμως της εταιρείας διαθέτει πολλά διαφορετικά προϊόντα με ελληνική ταυτότητα και άρωμα ικανά να καλύψουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς, όπως το “Chevalier Greek Spirit” με τη βελούδινη και απαλή γεύση του, ιδανική για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Διαθέτει επίσης το “Grenade”, ένα λικέρ από 100% φυσικό χυμό ελληνικών ροδιών, που συλλέγονται με φροντίδα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία από την Οικογένεια Χριστοδούλου. Εμπνευσμένο απο ανατολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες το ούζο “SERTKO” αποτελεί το premium προιόν της σειράς ούζων της ΕΒΑ. Στη βραβευμένη φιάλη του απεικονίζονται οθωμανικά και βυζαντινά μοτίβα που παραπέμπουν στον δυνατό του χαρακτήρα. Τα προϊόντα “Taste of Greece” και «Ούζο» απευθύνονται σε τουριστικά καταστήματα και ξενοδοχεία, στις συσκευασιες τους απεικονίζονται σύμβολα της ελληνικής ιστορίας.

Η αρχή για το πρώτο τσίπουρο του νησιού μπορεί να έγινε το 2007 με την παραγωγή του τσίπουρο «Δίμηνο», όμως η εταιρεία και η νέα γενιά που έχει πλέον τα ινία της δεν επαναπαύεται. Έτσι το 2021 δημιουργεί την τελευταία προσθήκη της οικογένειας EBA, το τσίπουρο «ΑνΑκατο». Η συνεχής αναζήτηση οι ποιοτικοί έλεγχοι και οι γευστικές δοκιμές οδήγησαν σε ξεχωριστά αποστάγματα από μικρές σοδειές σταφυλιών, που επιλέχθηκαν προσεκτικά και συνδυάστηκαν αρμονικά με σκοπό να προκύψει ένα εξαιρετικής ποιότητας καινοτόμο πολυποικιλιακό τσίπουρο με ελληνική ταυτότητα και την εγγύηση της πολυετούς πείρας της ποτοποιίας. Η πρώτη παρτίδα του συνδυάζει ποικιλίες σταφυλιών από μαύρο Μοσχάτο και Ροδίτη. Ένα ξηρό, χωρίς γλυκάνισο απόσταγμα με 40% αλκοολικούς βαθμούς ιδανικό για να συνοδεύσει μεσογειακές γεύσεις και να τα κάνει όλα «ανάκατα».

Η EBA τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στην εικόνα της όπως και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της, συμμετέχοντας σε μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, με τα προϊόντα της να έχουν λάβει πολλά βραβεία για την γεύση και την εικόνα τους. Σήμερα η ποτοποιία έχει ανανεωθεί πλήρως, τα προϊόντα της βρίσκονται στο δίκτυο Hellenic Duty Free Shops με ταυτόχρονες εξαγωγές σε 25 χώρες, ενώ κατακτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στα bars καθώς αποτελούν εξαιρετικές βάσεις για μοντέρνα cocktails με στοιχεία τοπικότητας. Η ποτοποιία σχεδιάζει προσεκτικά τα μελλοντικά βήματα της καθώς και τα νέα της προϊόντα για να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο της.

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 18 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.