Beer & Bar Magazine είναι ο τίτλος του ελληνικού περιοδικού που ξεκίνησε το 2016 στο πλαίσιο των BeerBartender Awards (πλέον Greek Beer Awards) που διοργανώνει η BeerBartender. Από το 2017 εκδίδεται τέσσερις φορές το χρόνο. Κλαδικό κυρίως περιοδικό, το οποίο όμως απευθύνεται και σε καταναλωτές που αναζητούν επιπλέον πληροφορίες. Δεν κυκλοφορεί σε περίπτερα και σημεία πώλησης τύπου, είναι συνδρομητικό.
Στο περιοδικό αρθρογραφούν επαγγελματίες κάθε κλάδου, όπως ποτοποιοί, ζυθοποιοί, bartenders, maître, οινοποιοί, οινολόγοι, baristi. Στη συντακτική ομάδα συμμετέχουν αρθρογράφοι από το εξωτερικό όπως Αγγλία, Γερμανία και Κύπρο μεταξύ άλλων.
Great things in business are never done by one person. They’re done by a team of people.– Steve Jobs
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ
Το αναγνωστικό κοινό του Beer & Bar Magazine είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, καθώς και καταναλωτές των προϊόντων του κάθε κλάδου.
ΣΚΟΠΟΣ
Το Beer & Bar Magazine είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προβολή των αποσταγμάτων, του ζύθου και όποιου ποιοτικού προϊόντος βρίσκεται σε ένα bar ή εστιατόριο στην Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι το περιοδικό να λειτουργεί ως μέσο ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και γνώσεων, βοηθώντας τον κάθε κλάδο να αναπτυχθεί. Παράλληλα θέλουμε να επιμορφώνει τον νέο επαγγελματία και επιχειρηματία και να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό διορθώνοντας τα λάθη και καλύπτοντας τις παραλείψεις του παρελθόντος.
Beer is proof that god loves us and wants us to be happy!– Benjamin Franklin
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Καθαρές σελίδες, ευανάγνωστα κείμενα, εύκολα στην κατανόηση. Πολυτελής και επιμελημένη έκδοση που δεν θέλουμε να κουράζει στην ανάγνωση με μια φορτωμένη, αντιαισθητική παρουσίαση. Minimal διάθεση. Επιλέξαμε καλαίσθητο και ποιοτικό υλικό, γιατί η αφή παίζει σημαντικό ρόλο.
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το Beer & Bar Magazine σεβόμενο το περιβάλλον επιλέγει οικολογικέ πρώτες ύλες για την παραγωγή του. Χαρτιά ειδικά για εκτύπωση και μελάνια που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Ο σίγουρος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι με την επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη, μιας εταιρείας που διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, τεχνογνωσία και ταιριάζει σε αυτή τη φιλοσοφία.
Το Beer & Bar Magazine επιλέγει πέρα από χαρτί και μελάνι να μην χρησιμοποιεί πλαστικό για την συσκευασία του. Δεν συσκευάζουμε το κάθε τεύχος σε πλαστικό.
Τι σημαίνει FSC®;
Το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (Forest Stewardship Council – FSC®) είναι ένας διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1993 με στόχο την ορθολογική διαχείριση των δασών του πλανήτη και αποσκοπώντας στην προστασία τους. Η αποστολή του συνοψίζεται στη διασφάλιση διαχείρισης των δασών με υπεύθυνο και ορθό τρόπο, ώστε να προστατεύονται οι φυσικοί βιοτόποι και να υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των τοπικών κοινοτήτων. Ο οργανισμός έχει θεσπίσει τις αρχές και τα κριτήρια διαχείρισης των δασών, σύμφωνα με τα οποία η διαχείρισή τους οφείλει να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές ανάγκες της τρέχουσας και των μελλοντικών γενεών. Αποτελεί έναν οργανισμό παγκόσμιας εκτίμησης και αναγνώρισης και τον πλέον αξιόπιστο φορέα σε θέματα ορθολογικής διαχείρισης δασών.
Τι σημαίνει η πιστοποιήση FSC®;
Η πιστοποίηση αυτή μας εντάσσει στην παγκόσμια ομάδα των πρωτοπόρων εταιρειών, οι οποίες δημιουργούν ασπίδα προστασίας από την αλόγιστη καταστροφή των δασών και ευρύτερα του περιβάλλοντος. Τη σήμανση της πιστοποίησης του FSC® έχουν το δικαίωμα να τοποθετούν σε προϊόντα εκτύπωσης μόνον οι επιχειρήσεις εκείνες που ανήκουν στην «FSC® αλυσίδα επιτήρησης» και υποδηλώνει την υποστήριξη των υψηλότερων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προτύπων στην αγορά. Οποιαδήποτε άλλη συνεργασία με εταιρεία η οποία δε διαθέτει τη σχετική πιστοποίηση δεν επιτρέπει τη χρήση της σχετικής σήμανσης, και για το λόγο αυτό θεωρείται παραπλανητική. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συμβούλιο Διαχείρισης των Δασών (Forest Stewardship Council – FSC®) υπάρχουν στον ιστότοπο www.fsc.org.
ΔΙΑΝΟΜΗ
Tο περιοδικό είναι διαθέσιμο μέσω συνδρομής.
Βασική Ύλη
- Fundamentals – Market News, Events, Calendar, Social Moments
- Beer – Home2Brew, Brewer’s SixPack, Beer Festival
- Spirits – Spirit, Cocktails, Easter Egg, Versus
- Mixing Glass – Fermented (Wine, Cider, Sake), Coffee, Service, Ingredient, Food, Pastry, Around the World
- Profile – Interview, Profile
- Places 2 Beer – Bars, Pubs, Restaurants and more
- Reviews – Spirits, Beers, Wines etc
- Green Road
Συνεργάτες
Άνθρωποι με εμπειρία στην απόσταξη ποτών, στην ζυθοποιία, παραγωγή μηλίτη και οίνου, καταξιωμένοι bartenders, sommeliers και chefs μεταξύ άλλων, έχουν συμβάλλει με τις απόψεις τους στο περιοδικό μέχρι σήμερα. Ορισμένοι από αυτούς είναι:
Beer & Brewing: Tim Hampson, Martyn Cornell, Adrian Tierney-Jones, Susanna Forbes, Maurizio Maestrelli, Dirk Hoplitschek, Lotte Peplow, Κωνσταντίνος Αγουρίδας
Bartending & Spirits: Angus Winchester, Jesse Estes, Maurizio Maestrelli, Διονύσης Πολάτος, Στέλιος Παπαδόπουλος, Σίμος Ταγαράς, Νίκος Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Κιάκος, Βασίλης Κυρίτσης, Πάνος Τραντάς, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Χάρης Γεωργόπουλος, Νίκος Μορφέσης, Ναταλία Λιβιτσάνου, Νίκος Σουρμπάτης, Χρήστος Σουρούρ, Στάθης Καριπίδης, Δημήτρης Φιλίππου, Χρήστος Κουλιζάκης, Γιάννης Βλάχος, Νέαρχος (Novak) Γκίκας, Νίκος Στεφόπουλος, Σπύρος Πατσιαλός
Wine: Μιχάλης Ξηραδάκης, Στέλλα Αστυρακάκη, Ιωάννης Παρασκευόπουλος, Μεταξία Μακρυμίχαλου, Μαριάννα Μακρυγιάννη, Θοδωρής Καλατζής
Coffee: Γιώργος Σπιθάκης, Παναγιώτης Ματζιούνης, Αλέξανδρος Φουκής, Παναγιώτης Τσακίρης
Food & Pastry: Chef Λευτέρης Λαζάρου, Chef Adam Dulye, Chef Κώστας Κωβαίος, Γιώργος Ρώσσος
Travel: Μαρία Κόφου, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ειρήνη Ζερβάκου, Γιάννης Σπάθας
Photo: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Γιάννης Σπάθας, Βαγγέλης Βαλεοντής, Σίμος Αντωνάτος