περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Apenera Gin ένα τζιν με νότες σιτσιλιάνικες

από Newsroom
23 προβολές

Ενα απόσταγμα διαφορετικό από τα άλλα, το Apenera Gin έρχεται να γεμίσει τον ουρανίσκο με νότες σιτσιλιάνικες εγκλωβίζοντας στη γεύση του τη μαγεία της περιοχής.

Δημιουργήθηκε  το 2021 στην Αραγόνα, μια πόλη κοντά στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, την Κοιλάδα των Ναών και τη Scala dei Turchi. Η διαδικασία απόσταξης, που πραγματοποιείται σε ένα ιστορικό αποκατεστημένο κτίριο, ακολουθει τη μεθοδο London Dry και διενεργείται με χειροποίηση χάλκινη μηχανή απόσταξης Müeller.

Αυτή η τεχνική παραγωγής εξασφαλίζει την ενσωμάτωση των αιθέριων ελαίων στο τελικό προϊόν  διατηρώντας την ακεραιότητα κάθε βοτάνου . Ετσι το τζιν που παράγεται συνθέτει κομψά την πρώτη ύλη εγκλωβίζοντας τη φύση της περιοχής στην επίγευσή του.

Κύρια συστατικά του είναι άρκευθος από την περιοχή της Έτνα, η φλούδα πορτοκαλιού Ribera IGP, λεμόνια και ροζ γκρέιπφρουτ από τις  Συρακούσες, καθώς και η ξεχωριστή προσθήκη μελιού από μαύρη μέλισσα, το οποίο προσδίδει μοναδικές εσπεριδοειδείς και πικάντικες νότες.

Το μείγμα των βοτάνων εμπλουτίζεται περαιτέρω με βασιλικό, σπόρους άγριου μάραθου, θυμάρι, μέντα από την Αγκριτζέντο και φασκόμηλο από τη Ραγκούζα, δημιουργώντας ένα σύνθετο αρωματικό προφίλ.

Οι ιδρυτές του Apenera Gin, Jerry Prestigiacomo και Giusy Cipolla, έχουν ενσωματώσει πολύ σιτσιλιάνικο πάθος στο πιο σύνθετο και αντιπροσωπευτικό απόσταγμα της περιοχής.  Η αποστολή τους είναι να γιορτάσουν την ταυτότητα και την ιστορία του νησιού, προσφέροντας ένα προϊόν που ενσαρκώνει το πνεύμα του.

Τα βραβεία Gin Guide είναι γνωστά για τη σχολαστική διαδικασία αξιολόγησης, η οποία περιλαμβάνει τυφλές γευσιγνωσίες από διεθνή πάνελ κριτών.  Οι νίκες του Apenera Gin στις κατηγορίες «Contemporary Gin» και «Best in Italy» για το 2024 αναδεικνύουν την εξαιρετική ποιότητά του και την επιτυχημένη εκπροσώπηση του σικελιανού terroir στην πλατφόρμα των αποσταγμάτων.

Περαιτέρω πληροφορίες για το Apenera Gin και τη βραβευμένη του διαδικασία απόσταξης στο www.apeneragin.com

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.