fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

BCB 2024 έμφαση στην εκπαίδευση

Επαγγελματικές συμφωνίες και καινοτόμα προϊόντα

από Δανάη Μαργαριτίδη
47 προβολές

Δεν θα ήταν ίσως υπερβολή αν λέγαμε πως το BCB που μόλις τελείωσε ήταν ένα από τα πολυπληθέστερα των τελευταίων χρόνων. Με περισσότερους από 15.114 επισκέπτες και περίπου 500 εκθέτες το BCB φρόντισε για μια ακόμη χρονιά να διατηρήσει τον τίτλο Bartenders Christmas. 

Διεθνούς φήμης bartenders έφτασαν από όλο τον κόσμο (περισσότερες από 87 χώρες καταγράφηκαν) στη γερμανική πρωτεύουσα κατακλύζοντας τους χώρους του Messe Berlin. Προσωπικότητες όπως ο Jean Trinh από το Alquimico, η Priyanka Blah μαζί με τον Yash Bhanage, η Raiza Carrera και πολλοί ακόμη όπως και οι Στέλιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Νταφόπουλος και Νίκος Μπάκουλης πλαισίωσαν ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα εκπαίδευσης και σεμιναρίων. 

Για πρώτη φορά δημιουργήθηκε μέρος για workshops όπου οι συμμετέχοντας μπορούσαν πρακτικά να εφαρμόσουν και να πειραματιστούν σε τεχνικές ανθράκωσης, γαρνιτούρας και φωτογραφίας ενώ για πρώτη επίσης φορά στο Palais στήθηκε ένας ζεστός και όμορφος χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στο κρασί σε συνεργασία με τους Kalk & Kegel και Johannes Schellhorn. 

Καινοτόμα θέματα όπως αυτά που αφορούν την ψυχολογία, τη γονεϊκότητα αλλά και τη γυναικεία ενδυνάμωση ήταν ανάμεσα σε αυτά που συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η διοργάνωση είχε επιλέξει ένα “Spirit of Honor” και αυτό ήταν το ουίσκι, το οποίο προσεγγίστηκε με μια πιο μοντέρνα ματιά. Σε συνεργασία με το Collab Bar από το Αμβούργο οι επισκέπτες δοκίμασαν και ήρθαν σε επαφή με εκλεκτές μάρκες καθώς και ένα επιπλέον επιμορφωτικό πρόγραμμα το οποίο είχε επιμεληθεί η Becky Paskin ιδρύτρια του OurWhisky Foundation. Επίσης η ομάδα του Amaro Bar από το Λονδίνο παρουσίασε μια σειρά από γευστικές δημιουργίες που αποδεικνύουν ότι τα υψηλής ποιότητας ποτά είναι εφικτά και χωρίς αλκοόλ. 

Κλείνοντας δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια αναφορά στην πλούσια γκάμα προϊόντων που ήταν διαθέσιμη σε όλα τα Halls του φετινού BCB. Νέα και παλαιότερα αποστακτήρια από την Ιρλανδία και τη Σκωτία, μεζκάλ, τεκίλες και sotol από το Μεξικό, καινοτόμα προϊόντα όπως τα: Stork Ryezcal, Pandan Liqueur από την Bandoeng 22, Three Cents Fig Leaf Soda και πολλά ακόμη διαθέσιμα να τα ανακαλύψουν οι πολυάριθμοι επισκέπτες της. 

Όπως δήλωσε ο bartender Martin Eisma: «Το BCB είναι μια τεράστια συνεργασία τόσων πολλών ανθρώπων από όλο τον κόσμο που έρχονται από παντού για να μιλήσουν για το ίδιο πράγμα – αυτό για το οποίο είναι παθιασμένοι. Αυτό είναι που κάνει το BCB τόσο μοναδικό: Το μέγεθος αλλά και η αφοσίωση των ανθρώπων που έρχονται σε αυτό», είναι ίσως ο καλύτερος επίλογος. Ραντεβού το 2025 από 6 έως 8 Οκτωβρίου. 

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.