fbpx

METAXA & ÉSOPHY μία γιορτή των αισθήσεων

από Newsroom
2902 προβολές

Η εξερεύνηση αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις αξίες του Οίκου ΜΕΤΑΞΑ, από τη στιγμή της γέννησής του. Ξεκινώντας από τη μεθοδική ανάμειξη παλαιών οινικών αποσταγμάτων, μέχρι και την ανάδειξη κάθε πολύπλοκης νότας που κρύβεται στη σύνθεσή τους με τα Μοσχάτα της Σάμου, ο Metaxa Master Κωνσταντίνος Ράπτης αναζητά συνεχώς νέους τρόπους για να αναδείξει την εμπειρία της γεύσης, προσφέροντας νέες γευστικές εμπειρίες.

Η σοκολάτα ανέκαθεν ήταν για εκείνον ένας από τους καλύτερους συντρόφους για τα πολύτιμα αποστάγματά του, καθώς τα βοηθά να ξεδιπλώσουν το μοναδικό τους χαρακτήρα με ξεχωριστό τρόπο. Μία άκρως ενδιαφέρουσα χημεία συντελείται, στην οποία η σοκολάτα ξεκλειδώνει όλες τις νότες που βρίσκονται καλά φυλαγμένες μέσα στην καρδιά του ΜΕΤΑΧΑ, συνθέτοντας μια όμορφη συμφωνία των αισθήσεων.

Αυτό αποτέλεσε και την κύρια αφορμή για τη νέα εμπειρία pairing που παρουσιάζει ο οίκος ΜΕΤΑΞΑ αυτά τα Χριστούγεννα σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία ÉSOPHY. Με όχημα τη φιλοσοφία που θέλει κάθε σοκολάτα να αποκαλύπτει μια μνήμη συνδεδεμένη με γεύσεις που ορίζουν την αληθινή ποιότητα, η Σοφία Δενδρινού και η Ευδοκία Λιάκου είναι δύο chocolatières που ίδρυσαν το brand ÉSOPHY το 2017.

Ο Κωνσταντίνος Ράπτης ξεναγώντας τη Σοφία και την Ευδοκία στα κελάρια του Οίκου ξεδίπλωσε για εκείνες το πλούσιο μπουκέτο από νότες που συνθέτουν το METAXA 12 Stars και το METAXA Private Reserve. Τις καθοδήγησε στην ανακάλυψη της κάθε μικρής, εκλεπτυσμένης νότας που βρίσκεται κλειδωμένη στο METAXA και εκείνες με τη σειρά τους, δημιούργησαν τέσσερις μοναδικές γεύσεις σοκολάτας με έμπνευση τον ξεχωριστό χαρακτήρα του METAXA 12 Stars και του METAXA Private Reserve και με στόχο να συντροφεύσουν γευστικά τα δύο αποστάγματα του Metaxa Master.

Για το METAXA 12 Stars δημιούργησαν «πορτοκάλι & βαλσάμικο» και «κάρδαμο & σύκο», ενώ οι δύο σοκολάτες που δημιουργήθηκαν για το METAXA Private Reserve είναι με «μπαχαρικά του χειμώνα» και «πικάντικο βερίκοκο».

Οι tailor made δημιουργίες θα πωλούνται σε επιλεγμένες κάβες καθώς και στο κατάστημα της ÉSOPHY, Αγίου Τρύφωνος 10, Κηφισιά. Αυτές τις γιορτές, οι εκλεκτοί φίλοι του ΜΕΤΑΧΑ σε όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία αυτής της αποκλειστικής γευσιγνωστικής εμπειρίας!

Author

  • Our Newsroom is working to share the latest industry news and press releases. Beer & Bar Magazine is a greek based beer, spirits, bartending and relevant to the industry media, founded in 2016. Part of BeerBartender.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.