περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Nikka Perfect Serve: Δημιουργικότητα, φιλοξενία και εμπειρίες στον διαγωνισμό bartending της χρονιάς

από Newsroom
7 προβολές

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Nikka Perfect Serve 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στον ανανεωμένο χώρο του παλιού Sinatra. Ο διαγωνισμός, γνωστός για τη μοναδική φιλοσοφία Ichi-Go, Ichi-E – που σημαίνει «Μια στιγμή, μια συνάντηση, δώσε τον καλύτερό σου εαυτό» – έφερε στο προσκήνιο την τεχνογνωσία, τη φαντασία και την ευγένεια των bartenders.

Οι δέκα φιναλίστ, που είχαν προκριθεί στον διεθνή τελικό, καλούνταν να δημιουργήσουν δύο tailor-made cocktails από το πλούσιο πορτφόλιο του Nikka Whisky και μια πρόταση Perfect Serve, σε ένα διαδραστικό σενάριο όπου οι κριτές υποδύονταν διαφορετικούς χαρακτήρες και εκμαιεύοντας την καλύτερη δυνατή απόδοση από κάθε συμμετέχοντα. Η διαδικασία ανέδειξε το omakase στοιχείο του διαγωνισμού: οι bartenders έπρεπε να συνδυάσουν τις επιθυμίες των «πελατών»-κριτών με τη δημιουργικότητά τους, προσφέροντας μια εμπειρία που θύμιζε μικρού μήκους ταινία, γεμάτη φαντασία, φιλοξενία και πρωτοτυπία.

Η κριτική επιτροπή περιλάμβανε τρεις από τους πλέον επιδραστικούς επαγγελματίες του χώρου:

  • Αλέξανδρος Τσιοτίνης, δημιουργός του εστιατορίου CTC και ένας από τους κορυφαίους σεφ παγκοσμίως,
  • Στέφανος Παρασκευούδης, ιδιοκτήτης του The Bar Institute και πιστοποιημένος WSET & ΙΒΑ trainer,
  • Νίκος Ψαριανός, Lab Manager του Baba Au Rum, ενός από τα κορυφαία bar παγκοσμίως.

Με την καθοδήγηση του Stanislav Vadrna, global hospitality ambassador του Nikka, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ενσωματώσουν στο perfect serve τους το θέμα του 2025, «Bringing Time and Taste», χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στο παρελθόν, την ιστορία και το σήμερα.
Μεγάλος νικητής του Nikka Perfect Serve 2025 αναδείχθηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος από το Libertine Drinkery Bar, ο οποίος θα ταξιδέψει στο Hong Kong για τον παγκόσμιο τελικό!

Το Nikka Perfect Serve σηματοδοτεί μια νέα εποχή στους διαγωνισμούς bartending, προάγοντας τη δημιουργικότητα, την προσαρμοστικότητα και την αγάπη για την τέχνη του cocktail, ενώ προσφέρει στους bartenders μια εμπειρία ζωής και την ευκαιρία να ζήσουν την αυθεντική ιαπωνική φιλοξενία από πρώτο χέρι.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.