περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Θοδωρής Καρβουντζής

από Δανάη Μαργαριτίδη
310 προβολές

Ζήτησα από τον Θοδωρή να μου απαντήσει στις ερωτήσεις για τη στήλη Profile χωρίς ακόμη να έχουμε γνωριστεί προσωπικά. Είχα παρόλα αυτά ακούσει τα καλύτερα για εκείνον από αρκετούς συναδέλφους του στο χώρο και φυσικά έχοντας δοκιμάσει τη δουλειά που κάνει μαζί με τους συνεργάτες του στο Upupa Epops Bar στα Πετράλωνα. Δραστήριος, ταξιδεύει αρκετά και αγαπά το ρούμι, το οποίο εκπροσωπεί ως ambassador. Με καταγωγή από το Κιάτο Κορινθίας δηλώνει πως δεν θα ήθελε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για το εξωτερικό.

  • Από πότε δουλεύεις σε bar;

Εργάζομαι από το 2012

  • Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το bartending;

Μου αρέσει η επικοινωνία, να εξυπηρετώ κόσμο, να τον κάνω να περνάει καλά και να διασκεδάζει

  • Τι κάνει τη δουλειά σου συναρπαστική;

Το γεγονός ότι μπορώ να δημιουργώ τα δικά μου ποτά και να ανακαλύπτω συνέχεια νέους γευστικούς συνδυασμούς

  • Bar σε ξενοδοχείο ή σε επιχείρηση 

Θεωρώ πως μου ταιριάζει καλύτερα μπαρ επιχείρησης

  • Πόλη ή νησί; 

Πόλη, νησί μόνο για διακοπές

  • Ελλάδα ή εξωτερικό;

Ελλάδα, δεν έχω φανταστεί τον εαυτό μου στο εξωτερικό

  • Αγαπημένο απόσταγμα, υλικό, cocktail;

Ρούμι, καλός πάγος, Mai tai / Negroni

  • Αγαπημένη μέθοδο και εργαλείο;

Ανθράκωση, cordials & shaker.

  • Αγαπημένη μπύρα;;

Kirki Pale Ale

  • Ταξιδιωτικός προορισμός;

Καραϊβική

  • Έχει ο πελάτης πάντα δίκιο;

Εξαρτάται από την περίπτωση

  • Ποια είναι η κατάσταση του bartending στη χώρα μας σήμερα;

Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο και υπάρχει τεράστια εξέλιξη

  • Διαβάζεις σχετικά με τον κλάδο;

Διαβάζω και ενημερώνομαι αρκετά

  • Τι σημαίνει και τι πρέπει να σημαίνει «κέρδισα ένα διαγωνισμό bartending»;

Αν και δεν έχω κατέβει ποτέ σε διαγωνισμό, θα έλεγα πως σίγουρα σημαίνει αναγνώριση

  • Σε ένα φεστιβάλ/έκθεση bartending θα πας για βόλτα ή επαγγελματικό ταξίδι;

Σίγουρα επαγγελματικό ταξίδι και φυσικά θα κάνω και την βόλτα μου!

  • Τι ή και ποιος/α μπορεί να θεωρήσουμε ότι σε εμπνέει στη δουλειά σου;

Με εμπνέει η ομάδα μου πίσω από το μπαρ, ένα ταξίδι που θα κάνω, κάτι καινούργιο που μπορεί να δοκιμάσω

  • Ο ιδανικός bartender ποια στοιχεία οφείλει να διαθέτει;

Ευγένεια, διάθεση, σεβασμό για αυτό που κάνει, να είναι επικοινωνιακός και καθαρός

  • Σεμινάριο ή Tasting/ Pairing;

Και τα δύο έχουν να σου προσφέρουν κάτι διαφορετικό

  • Bartender ή Brand Ambassador;

Όντας και τα δύο, θεωρώ πως είναι η φυσική ροή των πραγμάτων, το επόμενο ίσως βήμα για κάποιον που δουλεύει πίσω από το μπαρ

  • Πού θα μας πήγαινες για ποτό;

Πολλές ενδιαφέρουσες επιλογές. Θα πω Τiki Bar και Βaba Au Rum.

  • Σου λέμε ότι μπορείς να διαλέξεις δύο celebrities (μπορεί να είναι και bar figures) και να πιείς ένα ποτό μαζί τους, ποιους επιλέγεις;

Simone Caporale & Αl Pacino

  • Πες μας κάτι που δεν ξέρουμε για ‘σένα;

Μου αρέσει πολύ το βουνό και το snowboard

  • Πες μας κάποιον τον οποίο θα ήθελες να κεράσεις ένα ποτό ως ένδειξη ευγνωμοσύνης;

Tον κ.Τόμι Αβερκιάδη για την βοήθεια του σε μια δύσκολη στιγμή της επαγγελματικής μου καριέρας.

  • Την μπύρα σου την πίνεις…; 

Κρύα με καλή παρέα!

Instagram: thodoris_karvountzis

Πρώτη δημοσίευση: Beer & Bar Magazine, Τεύχος 22 (αγοράστε το τεύχος)

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.