fbpx

Τι νέο θα δούμε στο 10ο Athens Bar Show

από
1.5k προβολές
abs2019 new arrivals

Φαντάζομαι ότι όσοι διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο έχετε ήδη ετοιμαστεί για το δέκατο Athens Bar Show, που θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη φορά στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Το διήμερο 5 και 6 Νοεμβρίου θα είναι γεμάτο επαγγελματίες από τον τουριστικό, επισιτιστικό και ψυχαγωγικό κλάδο.

Σίγουρα όλοι έχετε αγοράσει τα εισιτήρια σας και έχετε καταστρώσει τα πλάνα σας για τα σεμινάρια που θέλετε να παρακολουθήσετε και τους εκθέτες που θα συναντήσετε. Άλλοι πάλι θα φτάσετε στην Τεχνόπολη και θα ξεκινήσετε από το πρώτο περίπτερο που θα συναντήσετε. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο έχει σκοπό να τονίσει ορισμένα νέα προϊόντα που θα συναντήσετε και δεν πρέπει να παραλείψετε.

Aviation American Gin bottle

Aviation Gin [The Bar Seed 4.4]

Το γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Το Aviation American Gin επίσημα και αποκλειστικά θα διανέμεται πλέον και στην Ελλάδα, από την The Bar Seed. Λίγες ώρες πριν δημοσιευτεί το εν λόγω κείμενο η εταιρεία με μια ανακοίνωση στο website και τα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσε το κοινό της, ολοκληρώνοντας με την ακόλουθη πρόταση: «Και για να μην έχετε απορία, ΟΧΙ δεν θα είναι και ο Ryan Reynolds, μάλλον!» Μάλλον;

Το Aviation Gin είναι ένα New Style American Gin στα 42% abv που παράγεται σε μικρές παρτίδες στο Portland, Oregon. Αποτελείται από 7 botanicals και σε αντίθεση με το κλασικό London Dry Gin, το Aviation είναι ανθικό με νότες εσπεριδοειδών στο προσκήνιο και τον άρκευθο σε δευτερεύοντα ρόλο.

Havana Professional C & D bottles

Havana Professional Editions C & D [Pernod Ricard Hellas 5.11 & 5.13]

Το περασμένο έτος δοκιμάσαμε τα Havana Professional Editions A & B. Φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δύο νέες εκδοχές, τις οποίες επιμελήθηκαν οι Alex Kratena και Carina Soto Velásquez. Τα Professional Editions είναι μια σειρά που δημιουργήθηκε από bartenders για bartenders.

Το Havana Professional Edition C είναι ένα blend από δύο βάσεις, μία λευκή και μία παλαιωμένη, με το πιο «ηλικιωμένο» να είναι στα 12 έτη. Από την άλλη το Havana Professional Edition D είναι ένα blend από aguardiente (μη παλαιωμένο ρούμι) και μία σειρά από παλαιωμένα ρούμια Havana Club, που φτάνουν μέχρι και τα 4 έτη. Παραπέμπει πολύ σε rhum Agricole, λόγω του έντονου χαρακτήρα του ζαχαροκάλαμου που μας δίνει η υψηλή περιεκτικότητα σε aguardiente και η έμπνευση για τη δημιουργία του ήταν το κουβανέζικο terroir σύμφωνα με τους bartenders-δημιουργούς του. Επισκεφθείτε το περίπτερο των Havana Club Professional Editions για να γευτείτε πρώτοι στην Ελλάδα τα Professional Edition C & D. Ξεκινήστε την δοκιμή από την εκδοχή D και ακολούθως την C.

Don Papa Rum bottleDon Papa 10 Rum bottle

Don Papa Rum [The Sky Spirits Company 5.5]

Η επίσημη πρώτη του Don Papa στην Ελλάδα. Η The Sky Spirits Company, έχει ξεκινήσει από τα τέλη καλοκαιριού την αποκλειστική εισαγωγή και διακίνηση του ρουμιού από τις Φιλιππίνες. Το Don Papa Rum δημιουργήθηκε στους πρόποδες του ενεργού ηφαιστείου Mt. Kanlaon, όπου το καλύτερο ζαχαροκάλαμο αλέθεται για να παράγει μία γλυκιά, πλούσια μελάσα. Τέσσερις ετικέτες: Don Papa Rum, με επταετή παλαίωση σε δύο τύπους βαρελιών, δρύινα αμερικανικά βαρέλια bourbon και αμερικανικά βαρέλια Rioja. Don Papa Sherry Cask με 5 ½ χρόνια σε αμερικανικά δρύινα βαρέλια bourbon και σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους βαρελιών sherry: Palo Cortado, Fino, Cream και Pedro Ximenez. Don Papa 10, παλαιώνει συνολικά 10 χρόνια. Don Papa Rare Cask, παλαιωμένο για 5 χρόνια σε ειδικά καψαλισμένα βαρέλια που εμπλουτίζουν τη φρουτώδη γεύση.

Για όσους θέλουν να βιώσουν μία Sugarladia βραδιά, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, η εταιρεία μας προσκαλεί στο Launch Party, την Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, στις 9μμ, στο Faust/Bar-Theatre-Arts, όπου θα φιλοξενείται το σπίτι του Don Papa Rum.

Στη The Sky Spirits Company θα βρείτε και τα Pusser’s Rum για πρώτη φορά σε Athens Bar Show.

Opurist tsipouro bottle

Ο/PURIST [5.3]

Όλοι οι bartenders οφείλουν να περάσουν μια βόλτα από το χώρο όπου θα βρίσκεται το Ο/purist. Το νέο τσίπουρο, αποτελεί «τέκνο» 10 Ελλήνων bartenders. Οι Μάρφη Μπαλη, Χρήστος Χουσέας, Αλέξανδρος Γκικόπουλος, Κώστας Ιγνατιάδης, Δημήτρης Κιάκος, Άρης Μακρής, Γιάννης Πετρής, Θοδωρής Πυριλλος, Θάνος Προυνάρους και Νίκος Ταχματζής ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα τσίπουρο -στα 42% abv- ειδικά για τα bars, ώστε το ελληνικό απόσταγμα να βρίσκεται παντού και να αποτελεί βασικό συστατικό για cocktails με ελληνικό χρώμα. Ο/purist είναι αναγραμματισμός του TSIPOURO. Παράγεται από την Ποτοποιία Θωμόπουλος.

Edinburgh Lemon & Jasmine gin bottleEdinburgh Rhubarb & Ginger gin bottle

Edinburgh Gin [LKC Premium Drinks 4.8]

Η LKC Premium Drinks έχει εντάξει στο portfolio της τα νέα Edinburgh Lemon & Jasmine Gin και Rhubarb & Ginger Gin και θα τα έχει διαθέσιμα στο Athens Bar Show.

Το άρωμα γιασεμιού προσφέρει μία γλυκιά και ζεστή floral αίσθηση. Εμφιαλωμένο στα 40% abv είναι ένα τέλειο ισορροπημένο Gin με φυσική γεύση. Οι έντονες στρώσεις λεμονιού με τα εσπεριδοειδή εξισορροπούνται εξαιρετικά, οδηγώντας σε μια παρατεταμένη γλυκιά επίγευση. Η μοναδική συνταγή του κλασικού Edinburgh Gin με τα 14 βοτανικά στοιχεία αναβαθμισμένη με Rhubarb & Ginger σε μια full strength εκδοχή. Στα 40% abv και με τα χαρακτηριστικά αρώματα του ραβέντι συμπληρώνουν τέλεια τα μπαχαρικά, δίνοντάς μας ένα απαλό «γεμάτο» σώμα.

Michter’s US Whiskies [Granikal 1.5]

Ακουγόταν καιρό στο εξωτερικό και στην Ελλάδα ότι τα αμερικανικά ουίσκι Michter’s θα έρθουν στην Ελλάδα από την Granikal. Στο φετινό Athens Bar Show θα παρουσιαστούν επίσημα για πρώτη φορά στους επαγγελματίες και επισκέπτες. Επισκεφθείτε το χώρο των Michter’s για να δοκιμάσετε τους ακόλουθους επτά κωδικούς: Michter’s US1 American Whiskey 41,7% abv, Michter’s US1 Bourbon  Whiskey 45,7% abv, Michter’s US*1  Rye Whiskey 42,4% abv, Michter’s Barrel Strength Rye 56,2% abv, Michter’s Toasted Bourbon 45,7% abv, Michter’s 10 year old Bourbon Whiskey  47,2% abv και Michter’s 20 year old Bourbon Whiskey 57,1% abv.

 

Τα λέμε από κοντά στο Athens Bar Show

Illustration κεντρικής φωτογραφίας Athens Bar Show

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.