fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Ammousa Tropical Stout: Νέα μπύρα για την Ammousa

από Newsroom
53 προβολές

Η μπύρα Ammousa, από την Πάτρα πρόσφατα απέκτησε «αδελφάκι», την Ammousa Tropical Stout. Μια από τις πρώιμες προσπάθειες του εμπνευστή της, Γιώργου Ντάνου, αποτελούν πλέον τη δεύτερη μπύρα της σειράς.

Η Ammousa Tropical Stout, είναι η συνέχεια της ερασιτεχνικής ετικέτας «Deka5», η οποία είχε παραχθεί για πρώτη φορά το 2017, στο πλαίσιο του 2ου διαγωνισμού ερασιτεχνικής ζυθοποίησης του ΣΕΖΕ λαμβάνοντας, τότε, την πρώτη θέση. Τα χρόνια μπορεί να πέρασαν όμως το μεράκι και η αγάπη του Γιώργου Ντάνου για την ζυθοποιία, δεν του επέτρεψαν να αφήσει τη συνταγή να ξεχαστεί. Έτσι λανσαρίστηκε η Ammousa Tropical Stout. Πρόκειται για μια σκούρα μπύρα με 7% abv.

Για την παραγωγή της χρησιμοποιείται ένας συνδυασμός από επτά είδη κριθαριού, πέντε διαφορετικοί λυκίσκοι, βανίλια και καφές από τη Βενεζουέλα. Η μαγιά Verdant IPA είναι εκείνη που της προσδίδει επίγευση από τροπικά φρούτα και εσπεριδοειδή. Διαθέτει απαλά αρώματα ψημένης βύνης, με νότες λυκίσκου ενώ γευστικά είναι, απαλή, γλυκιά, με χαμηλή ενανθράκωση, νότες σοκολάτας, καφέ και αποξηραμένων φρούτων. Η επίγευσή της είναι ελάχιστα πικρή και ευχάριστα όξινη. Μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά το κόκκινο κρέας με γλυκιά ή πικάντικη σάλτσα καθώς επίσης πλατό με τυριά ακόμη και όστρακα.

Είναι διαθέσιμη στο eshop της εταιρείας και σύντομα σε κάβες

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.