Συνεχίζοντας τη δημιουργική τους συνεργασία, οι Ζυθοποιία Πηνειού και Ζυθοποιία Αναστασίου παρουσιάζουν τη νέα συλλεκτική και περιορισμένη σε ποσότητα μπύρα, την Ντορτ Lager.
Οι μπύρες Dortmunder Export Lager άρχισαν να παρασκευάζονται το 1873 στη βιομηχανική περιοχή Dortmund της Γερμανίας, ως απάντηση των ζυθοποιών στην pale – pilsner μπύρα. Η πολύωρη και σκληρή εργασία στα ανθρακωρυχεία και τις χαλυβουργικές της περιοχής, έκαναν τους εργάτες να αναζητούν πιο «δυνατούς» τύπους μπύρας.
Οι Dortmunder μπίρες κυμαίνονται μεταξύ 4,8% – 6,0% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Άλλωστε, ο όρος “Export” (ή “Exportbier”) κατά την γερμανική ζυθοποιητική παράδοση υποδηλώνει μία μπύρα δυνατή που παραπέμπει σε μεγαλύτερο αριθμό abv. Έχει τα χαρακτηριστικά 2 διαφορετικών στυλ μπύρας, τον βυνώδη και γλυκό χαρακτήρα μίας γερμανικής Helles και την πικράδα μίας γερμανικής Pilsner. Αυτό το είδος έχει να κάνει με την ισορροπία, με μέτριο χαρακτήρα λυκίσκου και εμφανή αλλά μετριασμένη βυνώδη γλυκάδα. Αυτή η ιδιαίτερα βυνώδη γεύση που διαθέτει η Νορτ ταιριάζει άριστα με χοιρινά, μπιφτέκι, καπνιστά κρέατα, μοσχαρίσιο κρέας, έντονες μακαρονάδες και πίτσα. Η σχετική πικράδα επίσης που διαθέτει, ταιριάζει με πικάντικο φαγητό, αλλά τα γλυκά στοιχεία που συμπληρώνουν το ταϊλανδέζικο φαγητό και ινδικά πιάτα.
Εμφάνιση: Χρυσίζoν χρώμα, μέτριας διαύγειας με λευκό, σταθερό, παχύ, κρεμώδη αφρό, μεγάλης διάρκειας.
Χαρακτηριστικά: 25 IBU και 5,2% ABV
Τη «ΝΤΟΡΤ» θα τη βρείτε στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Αναστασίου στο Χαλάνδρι και της Ζυθοποιίας Πηνειού στη Λάρισα, στο ηλεκτρονικό κατάστημα και σε επιλεγμένες κάβες σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.
Όσοι πιστοί, προλάβετε!