fbpx

a magazine about beer, spirits & bartending

a magazine about beer, spirits & bartending

Bar Engage 2019

από Newsroom
1,1K προβολές
Bar Engage 2019

Για τέταρτη χρονιά η Λάρισα διοργανώνει μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του cocktail και του καλού ποτού στην Ελλάδα. Το Bar Engage 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με ακόμη πιο διευρυμένους ορίζοντες, ξεπερνώντας τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Φέτος, στο Bar Engage θα συμμετάσχουν μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες – παγκοσμίως – προσωπικότητες του bartending, εκπροσωπώντας 10 από τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου (World’s 50 Best Bars) . Οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που για τέταρτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στη Λάρισα, επιφυλάσσουν τόσο στους συμμετέχοντες επαγγελματίες, όσο και στο κοινό μια εμπειρία μοναδική για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, το Bar Engage 2019, προσκαλεί bartenders, influencers και opinion leaders από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μοιραστούν γνώσεις και εμπειρίες με συναδέλφους τους αλλά και με το κοινό, μέσα από Pop Up bars, και special events.

Το Bar Engage 2019 σε αριθμούς:

 • 20 διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders
 • 13 χώρες με εκπροσώπους από τα καλύτερα bars τους
 • 10 bars που βρίσκονται στη φετινή λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου
 • 32 από τα καλύτερα bars της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας
 • 21 bars, clubs και άλλοι χώροι στην πόλη της Λάρισας

Στην τέταρτη χρονιά του, το Bar Engage 2019 εδραιώνεται ως θεσμός, επεκτείνεται πατώντας γερά στο αρχικό του όραμα. Με άξονα πάντα τη φιλοξενία, την εξωστρέφεια, τη δημιουργία δεσμών και την ανταλλαγή απόψεων, το Bar Engage συνεχίζει να πρωτοπορεί συνδέοντας τις διεθνείς τάσεις του bartending με τον τοπικό γαστρονομικό, ιστορικό και τουριστικό πλούτο.

Η φετινή διοργάνωση βασίζεται σε 5 άξονες.

«5 ημέρες – 5 εμπειρίες: Οι άνθρωποι – Η γεύση – Ο τόπος – Η ιστορία – Η φιλοξενία»

Από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου guest bartendings, pop up bars, parties, σεμινάρια, ομιλίες, γευσιγνωσίες και masterclasses θα δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με ό,τι πιο καινούργιο και πρωτοποριακό συμβαίνει στην Ελλάδα και διεθνώς στη σκηνή του cocktail και του καλού ποτού.

Στη φετινή διοργάνωση φιλοξενούνται από τις ακόλουθες χώρες:

 • Γαλλία: Juliette Larrouy (Le Syndicat, Παρίσι), Ben Tyler (Mezcaleria, Παρίσι), Thibault Méquignon (Danico, Παρίσι) και Hyacinthe Lescoët (Cambridge Public House, Παρίσι)
 • Γερμανία: Philipp Feiner (Schumann’s, Μόναχο) και Steven Sünderhauf (Buck & Breck, Βερολίνο)
 • ΗΠΑ: Nico de Soto (Mace, Νέα Υόρκη)    
 • Ισπανία: Borja Triñanes Dieste (Angelita, Μαδρίτη) και Borja Goicoechea (Paradiso, Βαρκελώνη)
 • Ιταλία: Fabio Cavagna (1930, Μιλάνο)
 • Κύπρο: Κωνσταντίνος Καζέλης και Διαμαντής Αργυρού (Lost + Found Drinkery, Λευκωσία)
 • Λίβανο: Omar Itani (Central Station, Βηρυτός)
 • Μεγάλη Βρετανία: Sara Moudoulaud Lecoyer (Artesian, Λονδίνο) και Max Collins Wolff (Swift, Λονδίνο)
 • Νορβηγία: Aleksandrs Sadovskis (Himkok, Όσλο)
 • Ολλανδία: Airto Cramer (Tales and Spirits, Άμστερνταμ)
 • Πορτογαλία: Constanca Raposo Cordeiro (Toca da Raposa, Λισαβόνα)
 • Ρωσία: Artem Peruk (El Copitas, Αγία Πετρούπολη)
 • Τουρκία: Osman Fethi Baycan (Alexandra Cocktail Bar, Κωνσταντινούπολη)  

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους οι καλεσµένοι από το εξωτερικό θα περιηγηθούν σε σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα επισκεφθούν οινοποιεία, αποστακτήρια και τοπικούς συνεταιρισµούς για γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγει η περιοχή, καθώς και τις παραδοσιακές τεχνικές που χρησιµοποιούνται για την παραγωγή τους, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά και τη γαστρονομική παράδοση της Λάρισας και της Θεσσαλίας.

Bar Engage

© Bar Engage

Στο Bar Engage 2019 θα συμμετάσχουν από την Αθήνα: A for Athens, The Bank Job, Bartesera, The Clumsies, Darling the Bar, Drunk Sinatra, Kuko’s, Mr. Peacock, Odori, Old Dog, Upupa Epops. Από τη Θεσσαλονίκη: Γορίλας, Casablanca, Cin Cin, Ολύμπιον, Tribeca. Από τα Τρίκαλα: BitterSweet, The Love Shake και Ρετούς. Από την Καρδίτσα: Charlot. Από τον Βόλο: Grappa. Από την Αλεξανδρούπολη: Bar Cohen. Από τα Ιωάννινα: Blue Gin, Spitaki. Από το Ηράκλειο: Garden, Plastelina και Χάλαβρο. Από την Πάτρα: Abbey. Από την Καλαμάτα: Platea. Από τη Λευκάδα: Χάρτες.

Bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα φιλοξενηθούν στη Λάρισα από τα The Alley, Bamboo, Barley, Bollocks, Coquet, Dante’s, Floyd, Gossip, Κιού, Κλίμαξ, Kubrick, Las Ramblas, Lobster, Monkey & Donkey, Πόρτεγο, Pablo, People, Sherlock, Suite 33, Ten Doors, Wisedog, Φρούριο.

Το Bar Engage – Αγκαζέ είναι μια πρωτότυπη και μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση που ξεκίνησε το 2016 από μια ιδέα των Αλέξανδρου Σακελλάρη και Αλέξη Πατσιούρα, ιδιοκτητών του Kubrick – Pure Social Club, του λαρισαϊκού bar που πρωταγωνιστεί στην ελληνική σκηνή του cocktail, του Στέφανου Δραγανιδάκη και του Άρη Μακρή, μέχρι πρότινος bar manager στο παρισινό Le Syndicat. Μέσα από τις πολύπλευρες δράσεις του, το Bar Engage – Αγκαζέ φιλοδοξεί:

 • να προωθήσει την κουλτούρα του cocktail και τις διεθνείς και ελληνικές τάσεις του bartending στο κοινό της Λάρισας και της θεσσαλικής περιφέρειας
 • να αναδείξει τη σύγχρονη και δημιουργική πλευρά της εστίασης και της διασκέδασης στη Λάρισα τοποθετώντας την πόλη στο χάρτη της ελληνικής σκηνής του bartending αλλά και προβάλλοντάς τη ως τουριστικό προορισμό
 • να κάνει τους φιλοξενούμενους πρεσβευτές του τοπικού γαστρονομικού και ιστορικού πλούτου
 • να συνεχίσει να αποτελεί ένα ετήσιο ραντεβού για την ελληνική και διεθνή κοινότητα του bartending
 • να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τους επαγγελματίες της αναψυχής και της εστίασης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ώστε να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους.

Bar Engage
29 Απριλίου – 4 Μαΐου 2019, Λάρισσα
Facebook
YouTube Channel
Instagram
www.bar-engage.gr

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.