fbpx

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

περιοδικό για ζύθο, απόσταγμα & μπαρ 

Κατώγι Αβέρωφ: Δύο νέα ποικιλιακά τσίπουρα

από Newsroom
936 προβολές

Tο Κατώγι Αβέρωφ αξιοποιεί τα στέμφυλα από τον αμπελώνα του Μετσόβου και παράγει δύο νέα ποικιλιακά τσίπουρα.

Το Τσίπουρο Alba di Munte από τα στέμφυλα της ποικιλίας Traminer και το Τσίπουρο Rossiu di Munte από τα στέμφυλα της ποικιλίας Cabernet Sauvignon.

Μετά την οινοποίηση των σταφυλιών για την παραγωγή των ομώνυμων κρασιών Alba di Munte Traminer και Rossiu di Munte Γινιέτς, τα στέμφυλα ακολουθούν τη διαδικασία για την παραγωγή αποστάγματος. Ακολουθώντας τις ποιοτικές προδιαγραφές που χαρακτηρίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, αποστάζονται σε κλασματικό άμβυκα πέντε δίσκων που προσφέρει ανώτερο ποιοτικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια τα τσίπουρα εμφιαλώνονται στο νέο αποσταγματοποιείο – ποτοποιείο που κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις του Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο.

Δύο εκλεκτά μονοποικιλιακά τσίπουρα με χαρακτηριστικό το αρωματικό και γευστικό αποτύπωμα των ποικιλιών από τις οποίες προέρχονται και με την  φινετσάτη γεύση που διακρίνει τις αποστάξεις στο Κατώγι Αβέρωφ.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.