fbpx

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

περιοδικό για τον ζύθο, το απόσταγμα και το μπαρ

Σάντυ, premium specialty κυπριακή μπύρα

Οι μπύρες Σάντυ γιορτάζουν την κουλτούρα και την παράδοση της Κύπρου

από Newsroom
3,6K προβολές
Sandy Beer

Η ΣΑΝΤΥ , είναι μια premium specialty κυπριακή μπύρα η οποία γεφυρώνει τον craft κόσμο αφού δανείζεται χαρακτηριστικά της craft και γίνεται προσβάσιμη προς τον καταναλωτή που «ψάχνεται» και αναζητά νέες γεύσεις και εμπειρίες.

Η Σάντυ, παράγεται στο ζυθοποιείο Photos Photiades Breweries από αγνές φυσικές πρώτες ύλες χωρίς τη χρήση προσθέτων ή συντηρητικών και παστεριώνεται για να διατηρείται η φρεσκάδα της.

Ξεκινώντας από την υψηλή τεχνογνωσία, εφαρμόζοντας απαιτητικές διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και πρότυπα ποιότητας τα οποία καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής, από τις πρώτες ύλες μέχρι και το τελικό προϊόν, τις βαθιές γνώσεις και τη μακρόχρονη εμπειρία του ζυθοποιείου Photos Photiades Breweries, ο Master Brewer κος. Ανδρέας Παντελή μαζί με την ομάδα του δημιούργησαν τις εκπληκτικές συνταγές των μπυρών ΣΑΝΤΥ .

Επιπροσθέτως, η πρόσβαση του ζυθοποιείου σε υψηλής ποιότητας των πρώτων υλών που έχουν επιλεχθεί, το σωστό πάντρεμα τους, σε συνδυασμό με το μεράκι και το πάθος των ζυθοποιών, δημιούργησαν, ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα και ένα μοναδικό χαρακτήρα, στοιχεία που τις καθιστούν μοναδικές στο είδος τους.  Συγκεκριμένα, η «Σάντυ Χόππυ λάγκερ» έχει δημιουργηθεί με συνδυασμό αρωματικών και ευγενών λυκίσκων (noble hops) όπως είναι ο Saaz Hop.  Από την άλλη, η Weiss φτιάχτηκε με εκχύλισμα κυπριακής μαντόρας και φλούδα πορτοκαλιού -ξεχειλίζει- με αρώματα και γεύσεις του τόπου μας.

Το όνομα ΣΑΝΤΥ προσβλέπει σε μια ξεκάθαρη αναφορά στην χρυσή άμμο που περικυκλώνει το νησί μας με όλες του τις ομορφιές: τον ήλιο με τη θάλασσα, τα γραφικά χωριουδάκια, τη φύση και τις πορτοκαλιές με τα εσπεριδοειδή που μοσχοβολούν την άνοιξη.

Η διφορούμενη σημασία της λέξης «ΣΑΝΤΥ», μπορεί επίσης να σημαίνει και το όνομα μιας γυναίκας, είναι ο τρόπος μας να παρομοιάσουμε την Κύπρο με μια γυναικεία μορφή με όλες της τις ομορφιές, χάρες και αρετές. Όλα αυτά κάνουν τη ΣΑΝΤΥ το σύμβολο της Κύπρου.

Εστιάζοντας στον Κύπριο καταναλωτή και θέλοντας να ενισχύσουμε την κυπριακότητα αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με τα ελληνικά γράμματα στην ετικέτα, τόσο στο όνομα, όσο και στην υπόλοιπη περιγραφή του προϊόντος.  Με την ετικέτα μας γιορτάζουμε την κουλτούρα και την παράδοση του νησιού μας.  Αισθητικά, το design είναι εμπνευσμένο από τις τεχνικές την λιθογραφίας και της ξυλογραφίας και από την τυπογραφία της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά.  Θέλαμε να δώσουμε τοπικά στοιχεία «αναμειγνύοντας» το σύγχρονο με το παλιό.  Στόχος είναι να αποτυπώσουμε ένα σύγχρονο design σε ένα προϊόν που θέλουμε να συνδεθεί με την παράδοση.  Στο νησί μας έχουμε μάθει να συνδέουμε το παραδοσιακό με το παλιό ή “old-fashioned” όπως το αποκαλούμε.  Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια εικόνα – που να είναι μέρος μιας σύγχρονης παράδοσης. Θεματικά η ετικέτα καταπιάνεται με το κομμάτι της φύσης του νησιού και των πρώτων υλών, αλλά και το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα στοιχεία για την δημιουργία του τελικού προϊόντος.

Ενισχύοντας την κυπριακή ταυτότητα, το design επιμελήθηκε το κυπριακό στούντιο Egg Design Studio.  Η συμβολή τους στην δημιουργία της μπύρας ήταν καταλυτική αφού μέσα από την δημιουργική κατεύθυνση που δόθηκε , το όνομα Σάντυ προήλθε από δική τους έμπνευση.

Τις μπύρες «Σάντυ Χόππυ Λάγκερ» και «Βαις» μπορείς να τις βρει κανείς σε όλη τη Κύπρο σε bars, εστιατόρια, μοντέρνα καφενεία και υπεραγορές.

Σχετικά Άρθρα

Πείτε μας τι σκέφτεστε

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.